"Ziraatın gelişimi için çalışacağız"
Ziraat Odası Başkanlığına tekrar seçilen Karaarslan, çiftçilerin sorunlarının takipçisi olacağını belirterek, “Ziraatın gelişimi için çalışacağız” dedi.

 

Hafta sonu yapılan Bingöl Ziraat Odası Başkanlığı 24.Genel Kurulu seçimlerinde çiftçilerin güven oyunu alarak tekrar başkanlığa seçilen Mustafa Karaarslan, çiftçilerin sorunlarının takipçisi olacağını söyledi.

Çiftçilere verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Karaarslan, “Ziraat Odası teşkilatımızın temel amacı ve ilkeler doğrultusunda sahsım, meclis ve yönetimimle cani gönülden çiftçilerimize hizmet vermeye devam edeceğiz. Genel Kurulumuza iştirak eden ilimizin siyasileri ile kamu kurum amirlerimize, Oda ve birliklerimizin kıymetli   başkanlarına, çok değerli çiftçilerimize ve Oda çalışmalarımızda desteğini bizden esirgemeyen kıymetli dostlarımıza, değerli muhtarlarımıza, Ziraat Odamızın emektar çiftçilerine ve uzak köylerimizden  gelerek bize destek veren saygı değer çiftçi delegelerime çok çok teşekkürler ederim” dedi. 

Bingöl’de çiftçi sorunlarının giderilmesi ve üretimin arttırılması için çalışacaklarını belirten Karaarslan, “Genel kurulumuzda sunduğum faaliyet raporumda, belirtilen konular, üzerinde çalışmalarımız devam etmektedir. Çiftçilerimizin yaşadığı sorunları, talep ve önerilerini siyasilerimiz ve mülki amirler arasında bir köprü vazifesi görmek kaydıyla çözüme kavuşturmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Bingöl Ziraat Odası,  Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği, Koyun Keçi Birliği Arıcılar Birliği ortaklığı ile Düzağaçtaki Tarım İl Müdürlüğümüz kampüsünde hizmet binası yapmayı planladıklarını belirten Karaarslan, “Bu birliklerimizle ortaklaşa protokol yaparak ilkbaharda temeli atılacaktır. Bu nedenle Oda ve birliklerimizin sabit bir yerde olduğundan dolayı çiftçilerimize daha iyi hizmet verilecektir. Valiliğimizin oluru ile Belediyemizden uygun bir yer tahsisi yapılarak köylü pazarının kurulmasını hedefliyoruz. İlimizde yapılan toplulaştırma çalışmasında bazı eksikliklerin olduğunu bunları en kısa zamanda giderilmesi gerekiyor. Göynük ve Gayt sulama kanallarının tamamen tahrip olduklarını bunları kapalı sisteme dönüştürülmesi lazım. Kırsal kesimde bulunan köylerimizde küçük ölçekli sulama göletlerin yapılması ve tarıma elverişli olan mera alanlarının çiftçilerimize kiralayarak üretime dönüştürülmesi öncelikli konularımız arasındadır” dedi.

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-