Yükü yüreğimle çekiyorum
30 yıldır Bingöl’de tablasıyla yük çeken Hasan Balkoçi kanepe, buzdolabı, hatta çelik kasayı bile tek başıma 5'inci kata çıkarabiliyorum dedi.
Yükü yüreğimle çekiyorum

Bingöl’de şehir merkezinde gezinirken her an onunla karşılaşabilirsiniz. Gâh bir kanepe taşırken, gâh buzdolabı taşırken, gâh odun yüklü tablası ve yüzündeki tebessüm ile hızlıca yanınızdan geçer. Ağzında güftesi kendine ait ıslığıyla yol ister sizden. Yüzündeki tebessüm hayat şartlarının zorluğuna yükünün ağırlığına rağmen kaderine sabır ve rıza ile teslim olduğunun nişanesi gibi duruyor. Kimden mi bahsediyoruz? Hasan Balkoçi’den namı diğer Tablacı Hasan’dan. Kısa bir hasbihal yapma fırsatı bulduğumuz Hasan Dayı 30 yıldır bu işi yaptığını söylüyor. Onca ağır yük taşımasına rağmen sağlıklı olduğunu söyleyen Hasan Dayı’nın bu durumu “İşleyen demir pas tutmaz” atasözünü aklımıza getiriyor.

7 gün 24 saat hizmette olduğunu söyleyen Hasan Dayı’yı özellikle kısa mesafeli yük taşıyan esnaflar çağırıyor. Küçük ücretlere büyük yükler taşıyan Hasan Dayı buzdolabından kanepeye hatta çelik kasa dahil her türlü yükü 5. Kata kadar taşıyıp kapıya teslim ediyor. Uzun yıllardır bu işi yaptığından dolayı tüm adresleri bildiğini söyledi.

Yaptığı işten verim almak isteyenlere nasihat olacak bu cümlesi etkileyiciydi: “Yükümü bileğim ve yüreğimle taşıyorum”

Son olarak kamuda yetki sahibi olanlara seslenen Hasan Dayı iş talebinde bulundu.

Kategori: Sağlık & Yaşam
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-