Tarih bilincimizi daima güncellemeliyiz
İstiklâl Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü ile ilgili bir mesaj yayınlayan Vali Kadir Ekinci, “Kültür ve medeniyetimize ait kodlarla tarih bilincimizi daima güncellemeliyiz.” dedi
Tarih bilincimizi daima güncellemeliyiz

İstiklâl Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü ile ilgili bir mesaj yayınlayan Vali Kadir Ekinci, “Mehmet Akif ERSOY, 98 yıl önce kurucu bir metin duygusuyla devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının sembolü olan “İstiklal Marşımızı” yazmıştır. İstiklal mücadelesi veren milletimizin harap ve bitap halini bizzat yaşayan Mehmet Akif Ersoy, bir dava adamı olarak Kurtuluş Mücadelesinde aktif rol oynamış ve bilgelik yüklü kalemiyle bir rozet gibi yakamızda taşıdığımız bağımsızlık sembolü İstiklal Marşımızı milletimize hediye etmiştir. Kahraman ordumuzun azmi ve inancı, Anadolu topraklarında aziz milletimizin kararlılığı ve vatan aşkıyla kaleme alınan İstiklal Marşı, milli mücadele ruhunu, milletimizin vatan sevgisini ve istiklaline olan tutkusunu en güzel biçimde yansıtmaktadır. Milletimizin kahramanlık destanı olan İstiklal Marşı, bugün de bizlere vatanın, bayrağın ve hürriyetin ne kadar kutsal bir emanet olduğunu göstermektedir.

Mehmet Akif Ersoy, sadece yazdığı İstiklal Marşı ile değil, dürüstlüğü, samimiyeti, fedakârlığı, doğru bildiğinden şaşmayışı, inançları uğrunda gösterdiği muazzam gayreti ve vatan mücadelesine yaptığı katkılarıyla bugün olduğu gibi yaşadığı dönem içerisinde de saygın bir mütefekkir; zalime karşı dinmeyen öfkesiyle özgün bir modeldir.

Tarihteki yürüyüşünü her daim hakkaniyet ölçüsünde devam ettiren milletimizin yüzyıl öncesinde sahip olduğu hürriyet ve istiklal heyecanına bugün bizlerin de ihtiyacı vardır. Yüzyıl önce bizlere kölelik zincirlerini ve izmihlali reva gören karanlık çevreler, bugün de ülkemizin ve aziz milletimizin rahat ve huzurunu bozmak için çalışmaktadırlar.” dedi.

Tarih bilincimizi daima güncellemeliyiz

Tarih bilincimizi daima güncellemeliyiz diye ekleyen Vali Ekinci şöyle devam etti: “Unutmayalım ki, tarih şuuru sağlam etütlere dayanmayanlar anı doğru okuyamaz ve geleceğe dair doğru tespitler yapamazlar. Kültür ve medeniyetimize ait kodlarla tarih bilincimizi daima güncellemeliyiz. Çünkü yeni nesillere bırakacağımız en önemli miras dünden bugüne yapılmış doğru tarih okumaları olacaktır.

İstiklal Harbi ruhunun layıkıyla ifade bulduğu İstiklal Marşı’mızın kabulünün 98’inci yıl dönümünü kutluyor, başta tarihimizin yüz akı şahsiyetlerinden İstiklal şairimiz Mehmet Akif ERSOY olmak üzere bu şanlı destanı yazan tüm ecdadımızı rahmet ve minnetle yâd ediyorum.”

Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-