Yatırım bedeli 161 milyon olan 23 tesisin açılışı yapıldı
Bingöl merkezde yapılan 161 milyon yatırım bedelli çeşitli tesislerin açılışına katılan Vali Ekinci, “Yaklaşık yatırım bedeli 161 milyon olan 23 tesisimizin Bingöl’ümüze, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi
Yatırım bedeli 161 milyon olan 23 tesisin açılışı yapıldı

Vali Kadir Ekinci, Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz ve Feyzi Berdibek ile birlikte Merkezde yapımı tamamlanan yeni tesis ve hizmetlerin toplu açılış törenine katıldı.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü yeni hizmet binası önünde gerçekleşen açılış töreni İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra açılışı yapılan 14 yeni yatırım ile ilgili sinevizyon gösterimi izlendi. İlk olarak konuşan Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, ‘Hız kesmeden devam eden yatırımların ilimize ve hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum’ dedi.

Daha sonra konuşmalarını yapmak üzere kürsüye çıkan Vali Kadir Ekinci ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Hepinizi en içten saygı, sevgi ve hürmetlerimle selamlıyorum. Öncelikle bugün açılışını yapacağımız ve yaklaşık yatırım bedeli 161 milyon olan 23 tesisimizin Bingöl’ümüze, Bingöllümüze hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

Malumunuzdur yaklaşık bir haftadır toplamda 494 milyon olan yatırım bedeli ile 81 yeni yatırımı Bingöllümüzle buluşturmanın keyfini yaşıyoruz. Böylesine bolluk ve bereket ihsan ettiği için Rabbime şükürler olsun. Değerli Bingöllü kardeşlerim! Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere hükümetimizin değerli üyeleri ve Sayın bakanımız Cevdet Yılmaz Bey ve Sayın milletvekilimizin öncülüğünde ilimize kazandırılan tesis ve hizmetlerden dolayı tüm hemşerilerim adına şükranlarımı arz ediyorum. Ülkemizde yaşanan bereket rüzgârından Bingöl'de payına düşeni alıyor. İnşallah bundan sonraki yıllarda hep beraber çok daha güzel tesislerin açılışında birlikte olacağız. Rabbim memleketimizi istikrarlı eylesin, inşallah bizleri kötülüklerden muhafaza eylesin. Türkiye’yi karıştırmaya çalışanlara inat, bu yatırımlarla Allah'ın izniyle bu memleketin geleceğini aydınlık kılma anlamında hizmetlerimiz her daim devam edecek.

Bingöl Valiliği olarak bugüne kadar defalarca söylediğim gibi bir kez daha tekrar etmek istiyorum: Bizler insan odaklı bir yönetim anlayışının Bingöl'deki temsilcileriyiz. İnsana hizmeti ibadet bilen bir şuurla hizmet ediyoruz.  Dolayısıyla durmadan, bıkmadan, usanmadan Bingöllü kardeşlerimize hizmet getirmenin gayreti içerisinde olacağız. Bunu yaparken elbette aslolan Bingöllü kardeşlerimizle kuracağımız Gönül bağıdır. Biz istiyoruz ki kurduğumuz bu gönül bağıyla, girdiğimiz evde, içtiğimiz bir sıcak çay eşliğinde sorunları yerinde ve birlikte tespit edelim, bu sorunlara çözüm önerilerini istişare ile yine birlikte geliştirelim. İnşallah bundan sonraki çalışma tarzımız böyle olacak. Rabbim bizleri mahcup etmesin. Yapacağımız işlerde bizlere kuvvet versin inşallah.

Biz, ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışıyla hareket edeceğiz ve ümit ediyorum ki Bingöllü kardeşlerimiz bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da memleketin istiklali ve istikbali için her zaman aklın ve ahlakın yanında yer alacaktır. Toplam yatırım bedeli  500 trilyona yakın olan 81 yatırımın Bingöllü kardeşlerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Rabbü-l alemin iyi günlerde kullanmayı nasip etsin diyorum ve bu vesile ile tekrar açılışlarımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyor hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum” dedi.

Son olarak kürsüye davet edilen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz ise konuşmasında şunları söyledi: “Çok kıymetli Bingöllü hemşehrilerim, hepinizi saygıyla, hürmetle selamlıyorum; hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Bugün açılışlar serisinin sondan bir önceki durağındayız. Bingöl merkez, Adaklı, Kiğı, Yayladere ve Yedisu da gerçekleştirdiğimiz yatırımlarımızın bir kısımının açılışını yapıyoruz.  Bunlar 2018 yılı içinde tamamlanmış ve yeni eserler kazandıran yatırımlar. 2018 yılını yaklaşık yarım katrilyon bedel ve 81 proje ile geçen yıl itibariyle tamamlamış durumdayız. Şu anda da bu yatırımların resmi açılışlarını gerçekleştiriyoruz. Cenab-ı Allah hayırlı ve mübarek eylesin. Bingöl’ümüze, insanımıza hayırlı olsun inşallah. Bu projelerde emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Başta Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, devlet ve hükümet yetkililerimize, kamu kurumlarımıza çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü yeni hizmet binası önünde gerçekleşen açılış törene Vali Kadir Ekinci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, 23. Dönem AK Parti Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Toplu açılış töreni yapılan duanın ardından temsili açılış için kurdele kesimi ile sona erdi.

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-