Kudüs Bizimdir Bizim Kalacak
Kudüs Bizimdir Bizim Kalacak

Sömürgeci ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü terörist İsrail’in başkenti olarak tanıyacaklarını ve Tel Aviv’deki ABD büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyacaklarını açıklamasına tepkiler devam ediyor.

Bingöl FM’de Ömer Aşkın’ın hazırlayıp sunduğu “Bizim Gündem, Kudüs Özel” Programına konuk olan STK temsilcilerinden İHH Bingöl Şube Başkanı ve Mavi Marmara Gazisi Muhittin Gili ile İslami Kardeşlik Platformu üyelerinden Refik Alpaya’nın konuk olduğu programda Filistin/Kudüs eksenli ABD’nin gün aşırı almış olduğu karar değerlendirildi.

Filistin Ümmetin meselesidir diyen Gili; “STK’lar olarak Filistin her zaman gündemimizde olmalıdır. STK’ların çalışmaları ve gayreti hükümetleri harekete geçirecektir.” Dedi. Konuyu yaşadığı bir anekdot ile pekiştiren Gili; “Bu akşam alnı secdeli birine Kudüs’ü sordum ancak Kudüs’ün Müslümanların mı, ya da Müslüman bir belde olup olmadığını dahi bilmediğini dile getirmesi beni derinden sarstı ve bende, STK’lar olarak Filistin meselesini yeterince halka indirgemediğimiz kanaati hâsıl oldu.  Filistin bizim ortak davamızdır, ABD Başkanı Donald Trump henüz başkan seçilmeden, seçim vaadi olarak Kudüs’ü İsrail’in başkenti yapacağını söylemişti. Şimdi bunu açıkladı. Ancak ne Filistinliler ne de dünya Müslümanları olarak akla ziyan bu kararı asla kabul etmiyor ve tanımıyoruz. ABD’nin bu tavrı şüphesiz ki Müslümanların rehavetinden kaynaklanıyor. Müslümanları en sert tepkiyle bu karara karşı çıkmaya davet ediyorum.” Şeklinde konuştu.

“Selahattin’in Misyonunu  yüklenmemiz gerekiyor”

Programa konuk olan bir diğer isim Refik Alpay’a ise; Ümmetin Selahattinleri örnek alması gerektiğini dile getirdi. Selahattin  Eyyubi’nin Kudüs fethedilene kadar kendisine gülmeyi ve eğlenmeyi haram kıldığını söyleyen Alpay’a ;Kudüs gülmeden biz gülemeyiz STK’lar olarak bu işe ehemmiyet vermeliyiz dedi .Son olarak  Hükümetlerin en üst perdeden tepkilerini ortaya koymaları gerektiğini söyleyerek , yarın yapılacak olan basın açıklamasına herkesi davet etti.

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-