Yatırımcılar Bingöl’e davet edildi
MÜSİAD Bingöl Şube Başkanı Ali Akbana ve FKA İl Koordinatörü İsa Telimen “Yerli İlaç Üretimi ve Termal Sağlık Turizmi” konulu GİK Toplantısı’na katıldı.
Yatırımcılar Bingöl’e davet edildi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından Afyonkarahisar Şube ev sahipliğinde “Yerli İlaç Üretimi ve Termal Sağlık Turizmi” konulu “Vizyoner Anadolu Buluşmaları: Afyonkarahisar” programı düzenlendi. MÜSİAD Yönetim Kurulu üyeleri ve Şube Başkanlarının katılımlarıyla gerçekleştirilen programda, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan,TC. Sağlık Bakanı Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Güven, Orman ve Su İşleri Eski Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail BALIK, Türk Eczacılar Vakfı Başkanı ve Ak Parti İstanbul Milletvekili Ecz. Mehmet DOMAÇ, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah OKUMUŞ konuşmacı olarak yer aldı.

Düzenlenen programda; Yerli ilaç üretiminin yaygınlaştırılması, sektördeki ithal ilaç hâkimiyetinin kırılması ve önleyici sağlık hizmetleri ve turizme etkisi başta olmak üzere birçok konu ele alındı.

Yoğun katılımın sağlandığı programda Bingöl de yapılması planlanan Kentpark Projesinin sunumu Fırat Kalkınma Ajansı İl Koordinatörü İsa Telimen ve Bingöl Şube Başkanı Ali Akbana tarafından yapıldı.

Vizyon proje hakkında değerlendirmede bulunan Akbana, “Termal tedavi yöntemleri, ülkemizde ve dünyada son derece yaygın ve kabul görmüş bir tedavi yöntemidir. Fakat aynı zamanda önemli de bir “koruyucu yöntem”dir termal. Dünyada termal turizme baktığımızda, ülkelerin bu alanda büyük yatırımlara yöneldiğini, turizm gelirini artırmaya yönelik olarak özellikle bu alanda uzun vadeli planlamalar yaptığını görüyoruz. Bugün Japonya’nın sadece Beppu şehrine, yılda 12-13 Milyon kişi termal turizm kapsamında seyahat ediyor. Toplam 1500 kaplıcada 100 milyon kişi, termal turizm tesislerinden yararlanıyor. Yanı sıra Almanya, Rusya, Fransa, İsviçre gibi birçok ülkenin, termale ciddi yatırımlar yaptığı biliniyor. Bu verileri göz önüne alırsak ulusalda Ülkemiz yerelde ise Bingöl’ümüz termal turizm potansiyeli bakımından, rakipleriyle çok rahat yarışabilecek düzeyde.

Bingöl MÜSİAD olarak değerli işadamlarımıza Kentpark Projesini anlatarak yatırımcıları ilimize davet ettik.” ifadelerini kullandı. 

Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-