FKA'dan Bingöl projelerine destek
Fırat Kalkınma Ajansı tarafından Bingöl’de destek almaya hak kazanan Teknik Destek Projeleri ve Fizibilite Desteği Projeleri için Vali Kadir Ekinci başkanlığında toplu imza töreni düzenlendi.
FKA'dan Bingöl projelerine destek

Vali Kadir Ekinci başkanlığında Fırat Kalkınma Ajansı tarafından Bingöl’de destek almaya hak kazanan Teknik Destek Projeleri ve Fizibilite Desteği Projeleri için toplu imza töreni düzenlendi.

Fırat Kalkınma Ajansı tarafından sağlanacak Teknik Desteğin amacı, bölgedeki kurum ve kuruluşların, bölgesel kalkınma için önem arz eden çalışmalarında eksikliğini duydukları teknik alanlara yönelik uzman desteği sağlamakta.

Teknik destek almaya hak kazanan projeler:

- Bingöl Üniversitesi - Travmatik Yaşantılarda Psikolojik İlk Yardım ve Kriz ve Kriz Olaylarına Müdahale Eğitici Eğitimi

- Bingöl Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü - Kadına Yönelik Aile İçi Şiddet ile Erken Yaşta Evlilik ve Cinsel İstismar Eğitici Eğitimi

- Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü – Liderlik Eğitimi

- Solhan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü – Üretilen Tarımsal Üretilen Tarımsal Ürünlerin Geleneksel Yöntemlerle İşlenmesi Modern Yöntemlerle Paketlenmesiyle İlgili Markalaşma Eğitimi
- Genç Belediye Başkanlığı – Genç Belediyesi Personelleri Profesyonelleşiyor

Fırat Kalkınma Ajansı tarafından sağlanacak Fizibilite Desteğinin amacı, TRB1 Bölgesinin kalkınmasına ve rekabet gücünün geliştirilmesine yönelik proje havuzunun güçlendirilmesi doğrultusunda uygun proje önerilerinin fizibilite ve eklerinin hazırlanmasını sağlamaktır.

Fizibilite desteği almaya hak kazanan projeler

- Yayladere Belediyesi - Yayladere Su Dolum Tesisi Fizibilite ve Teknik Projelerin Hazırlanması
- Solhan Belediyesi - Solhan Belediyesi Tekstil Atölyesi

Vali Kadir Ekinci başkanlığında düzenlenen sözleşme imza törenine Bingöl Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ramazan Solmaz, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, Genç Belediye Başkanı Hadi Topraktan, Solhan Belediye Başkanı Abdülhakim YILDIZ, Yayladere Belediye Başkanı Sabri Akyürek, Bingöl Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Emin Çakan, Bingöl İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Emin Gündoğdu, Fırat Kalkınma Ajansı Bingöl Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü İsa Telimen ve Solhan İlçe Tarım ve Orman Müdür V. İrfan Bozkurt katıldı.

Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-