Bingöl’de bebek ölümleri oranı düştü
Bingöl’de ‘Yeni Doğan Canlandırma Programı’ eğitimlerinde konuşan Bingöl İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Gündoğdu; “2016 yılındaki yüksek olan bebek ölümleri de önemli çalışmalarla 2018 yılında %100 oranında düşürülmüştür.” dedi.
Bingöl’de bebek ölümleri oranı düştü

Bingöl’de ‘Yeni Doğan Canlandırma Programı’ (Neonatal Resusitasyon Programı) eğitimleri başladı. Programın açılışını yapan program sorumlusu Mevlüde Yazıgan, NRP Eğitimi hakkında kısa bir sunum yaparak, yapılan çalışmalar ve verilecek olan eğitimlerle ilgili bilgiler verdi.

Yazıgan’ın ardından kürsüye çıkan Bingöl İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Emin Gündoğdu ise şunları söyledi: “Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü olarak amacımız, ilimiz genelinde yeni doğan ölümleri ile ilgili önlenebilir ölümlerin asgari seviyeye indirilmesidir. 1998 yılından itibaren yürütülmekte olan NRP programı ile bebek ölümlerinin önlenmesi amacıyla, doğumda bulunan tüm sağlık çalışanlarının standart bir canlandırma uygulayabilmesi için gerekli bilgi ve becerilerle donatılmasını hedeflenmektedir.”

Bebek ölümleri %100 oranında düşürüldü

Bebek ölümlerinde oranın düştüğünü ifade eden Gündoğdu şöyle devam etti: “İlimizde bebek ölümleri yapılan önemli çalışmalar ve sağlık çalışanlarımızın gayretleri ile önceki yıllara göre büyük oranlarda azalmıştır. 2016 yılındaki yüksek olan bebek ölümleri de önemli çalışmalarla 2018 yılında %100 oranında düşürülmüştür. Böylelikle bebek ölümleri Doğu Anadolu Bölgesi ortalamasının altına inmiş, Türkiye ortalamasına yaklaşmıştır. Amacımız önlenebilir bebek ölümlerinde Türkiye ortalamasının da altına düşerek önlenebilir bebek ölümlerini sıfır seviyesine indirmektir.”




Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-