Kütüphane haftasında anlamlı proje
Genç İMKB Atatürk Ortaokulu öğrencileri, ‘Kütüphane Haftası’ nedeniyle başlattıkları “Her Kitap Bir İnsan” adlı proje kapsamında üç günde yaklaşık 4 bin 500 kitap topladı.
Kütüphane haftasında anlamlı proje

Genç İMKB Atatürk Ortaokulu öğrencileri, ‘55.Kütüphane Haftası’ nedeniyle başlattıkları ‘Her Kitap Bir İnsan’ adlı proje kapsamında düzenledikleri kampanya ile sınıf kitaplıklarındaki kitap sayısını artırma; ilkokul düzeyinde toplanan kitapları köy okullarına ve lise düzeyindeki kitapları da ilçedeki liselere gönderme projesiyle üç günde yaklaşık 4500 kitap topladı.

Kampanyanın koordinatörü müdür yardımcısı Hayrullah Koca ve okulun Türkçe öğretmeni Nurullah Vergi en çok kitap getiren 25 öğrenciyi Bingöl Üniversitesi Selahaddin-i Eyyubi Kütüphanesine götürme vaadiyle öğrencileri kampanyaya teşvik etti.

Kampanyayı duyan bir iş adamının verdiği kahvaltıya katılan öğrenciler daha sonra Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak’ı ve Rektör yardımcısı Prof. Dr. Hasan Çiftçi'yi ziyaret ettiler. Ardından Bingöl Üniversitesi Selahaddin-i Eyyubi Kütüphanesini ziyaret eden öğrencilere kütüphanenin bölümleri ve kullanımı hakkında bilgi verildi.

Öğrencilerin son olarak, Bingöl Fen Lisesi ve Genç Kaymakamı Hasan Hüseyin Vural’ı ziyaret etti.

Konuyla ilgili okul müdürü Bilal Kaçar yaptığı açıklamada, “Öğrencilerimizin “55.Kütüphane Haftası” nedeniyle okulda başlattıkları  “Her Kitap Bir İnsan” kitap kampanyasıyla hem sınıflarımızdaki kitaplıkların eksikliklerini tamamlama hem de kardeş okul projesiyle kitap ihtiyacı olan okullara yardım etme uğruna yapmış oldukları kampanyadan ötürü öğrencilerimi yürekten kutluyorum. Bu güzel günü öğrencilerime yaşatma imkânını sunan Genç Kaymakamı Hasan Hüseyin Vural’a, İlçe Milli Eğitim Müdürü Remzi Dinler’e, Bingöl Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr İbrahim Çapak’a, Rektör yardımcısı Prof. Dr. Hasan Çiftçi’ye Kütüphane Daire Başkanı Müslüm Ayyıldız’a, okulumuzun Türkçe öğretmeni Nurullah Vergi ’ye, müdür yardımcımız Hayrullah Koca’ya, bu anlamlı projeye destek veren velilerime ve birbirinden değerli öğrencilerime çok teşekkür ediyorum.” İfadelerine yer verdi.

Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-