Seçim güvenliği toplantısı yapıldı
31 Mart mahalli idareler genel seçimi ile ilgili alınacak tedbirlerin ve yapılacak çalışmaların görüşüldüğü ‘Seçim Güvenliği Toplantısı’ Vali Kadir Ekinci başkanlığında yapıldı.
Seçim güvenliği toplantısı yapıldı

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak mahalli idareler genel seçiminin huzur ve güven ortamında geçmesi için alınacak tedbirlerin ve yapılacak çalışmaların görüşüldüğü ‘Seçim Güvenliği Toplantısı’ Vali Kadir Ekinci başkanlığında yapıldı.

İl Özel İdaresi toplantı salonunda yapılan toplantıya Vali Kadir Ekinci’nin yanı sıra Adalet Komisyonu Başkanı Cahit Gülnar, Vali Yardımcısı Taner Bolat, Adaklı Kaymakamı Muharrem Coşgun, Karlıova Kaymakamı Levent Yetgin, Solhan Kaymakamı Fatih Okumuş, Genç Kaymakamı H. Hüseyin Vural, Kiğı Kaymakamı Onur Yeniay, İl Emniyet Müdürü Metin Akay, İl Jandarma Komutanı Albay Mevlüt Dirim, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Işık, İl Sağlık Müdürü M. Emin Gündoğdu, Asayiş Şube Müdürü Güney Yücedağ, Güvenlik Şube Müdürü Mehmet Kurt, İl GAMER Müdür V. Caner Alas, FEDAŞ Müessese Müdürü Fatih Balta ve Türk Telekom İl Müdürü Abbas Başkara katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Ekinci, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin huzur ve güven içinde geçmesi temennisinde bulundu. Vali Ekinci, “Öncelikle yaptığınız çalışmalardan ve hassasiyetinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. İlimizdeki son durumları değerlendireceğiz. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri kapsamında ilimizde alınan güvenlik tedbirlerini son toplantımız ile sonlandıracağız. Güvenlik birimlerimiz Bingöl’de gerekli yerlerde yeterince tedbir aldılar çok şükür. Ama buna rağmen gergin geçme ihtimali olan yerler varsa buralarda bugünden itibaren takviye kuvvetlerle inşallah daha da yoğun tedbir alacağız. 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin Bingöl’de herhangi bir olay yaşanmadan geçmesini diliyorum.

Bingöl insanı hakikaten bu noktada çok olumlu ve barışçıl bir hava içerisinde ve bu inşallah sandıklara da ve sandık sonrasına da yansıyacaktır. Çünkü sandıklara giderken ciddi bir olay beklemiyoruz ama seçim sonuçlarının açıklanması, oy sayımının yapılması sırasında taşkınlıklar dâhil olmak üzere her şeye azami dikkat gösterilmesi gerekiyor” dedi.

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde seçmen ve sandık sayıları ile görev yapacak personel ve araç bilgilerinin paylaşıldığını belirten Vali Ekinci şöyle devam etti: “Bingöl genelinde 185.419 seçmenin oy kullanacağı 777 sandıkta, seçim günü vatandaşlarımızın oy kullanmaları için gerekli tedbirler alınmış olup, seçim günü İl Jandarma Komutanlığı 4081 personel, İl Emniyet Müdürlüğü 1465 Personel, FEDAŞ 112 Personel, İl Sağlık Müdürlüğü 30 araç, 4 ambulans ve 99 personel, Karayolları 84. Şube Şefliği 16 araç ve 50 personel,  İl Özel İdaresi 56 iş makinesi ve 106 personel ve Türk Telekom Bingöl İl Müdürlüğü 34 personel ile görev yapacaktır.

Ayrıca 2972 sayılı kanunun EK-2 maddesi uyarınca seçmen azlığı ve köylerin dağınık olması nedeniyle il genelinde 113 sandık ve 10.156 seçmenin taşınması yönünde Yüksek Seçim Kurulu ve İlçe Seçim Kurulu Başkanlıkları tarafından karar alınmıştır.”

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-