Amacımız toplumdaki yanlış algıları gidermek ve farkındalık yaratmaktır
‘2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’ dolayısıyla özel ziyaretçilerini kabul eden Vali Kadir Ekinci, “Amacımız bu gün üzerinden otizm ile ilgili olarak toplumdaki yanlış algıları gidermek ve farkındalık yaratmaktır” dedi.
Amacımız toplumdaki yanlış algıları gidermek ve farkındalık yaratmaktır

‘2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’ dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Mehmet Tokuş ve Bingöl’deki Özel Rehabilitasyon Merkezleri öğrenci ve öğretmenleri Vali Kadir Ekinci’yi ziyaret etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Engin, Bingöl’deki otistik öğrenciler ve eğitim süreçleri ile ilgili olarak  Vali Ekinci’ye bilgi verdi.

Otistik çocuklar ile yakından ilgilenen ve onları ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ekinci, “2 Nisan Dünya Otizm Günü tüm dünyada otizm konusunda farkındalık oluşturmak ve otizmle ilgili sorunlara çözüm bulmak için ilan edilmiş önemli bir gündür. Amacımız bu gün üzerinden otizm ile ilgili olarak toplumdaki yanlış algıları gidermek ve farkındalık yaratmaktır. Bizler otizmi bir engel ya da eksiklik olarak değil sadece bir farklılık olarak değerlendiriyoruz. Bunun için çocuklarımızın eğitimleri, sağlıklı gelişimleri ve sosyal hayata entegrasyonları adına sürekli bir çaba içinde olacağız inşallah. Otistik çocukların sosyal hayatta kendi ihtiyaçlarını mümkün olduğunca bağımsız karşılayabilmeleri temel hedefimizdir’ dedi.

Vali Ekinci, özel ziyaretçilerine çeşitli hediyeler vererek onlarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-