İŞKUR Bingöl'de iş gücü araştırması yapacak
İŞKUR Bingöl Müdürlüğü, iş gücü piyasa araştırması kapsamında merkezde 172 iş yerini ziyaret edecek.
İŞKUR Bingöl'de iş gücü araştırması yapacak

İŞKUR Bingöl İl Müdürü Mehmet Fesih Güler, 1 Nisan ile 3 Mayıs 2019 tarihleri arasında işgücü piyasası araştırması gerçekleştirileceğini belirtti.

Araştırma kapsamında 172 işyerinin ziyaret edileceğini belirten Güler, şu ifadelere yer verdi: " İlimizin iş gücü yapısı, sektörler bazında çalışanların mesleklere ve cinsiyete göre dağılımları, ihtiyaç duyulan işgücü için talep edilen eğitim durumları, temininde güçlük çekilen meslekler ve temininde güçlük çekme nedenleri, 2020 yılında işgücü piyasasında mesleki eğitim ve değişim beklentilerine ait bilgiler derlenecektir. İlimizin işgücü piyasasının fotoğrafı çekilecek ve açık iş oranları tespit edilecektir.

İşgücü piyasası araştırması her işsize her işverene bir Danışman sloganı ile istihdam edilen İş ve Meslek Danışmanlarımız tarafından işyerleri ziyaret edilerek gerçekleştirilecektir. Araştırma sonucuna göre, Aktif istihdam politikalarının, özellikle işgücü yetiştirme kurslarının tespit edilen ihtiyaca göre açılması planlanmaktadır. Araştırmanın ilgili Kamu Kurum ve kuruluşlarına, çalışma hayatının tüm aktörlerine, Sivil Toplum Örgütlerine, Meslek odalarına işsizlikle mücadele ve istihdam politikasının oluşturulmasında önemli katkılar sunacağı ve faydalı olması beklenmektedir." 

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-