Zazaca çocuk eseri yapıldı
Son dönemde Zazaca ile yapılan eserlere bir yenisi daha eklendi. Bingöl FM kedileri konu alan ve alanında ilklerden olan çocuklara yönelik Zazaca müzik eseri yaptı.
Zazaca çocuk eseri yapıldı

UNESCO’nun Zazacayı kaybolma tehlikesi kategorisinde açıklamasının akabinde hız kazanan Zaza dili ile ilgili çalışmalara bir yenisi daha eklendi.

Bingöl FM kedileri konu alan ‘Pising Çolig’ (Bingöl kedileri) adında bir eser yaptı. Alanında ilklerden olan çalışma ile ilgili açıklamalarda bulunan Bingöl FM Genel Yayın Yönetmeni ve eserin yazarı Nebi Bozaba şunları söyledi: “Radyo olarak sanatın tüm alanlarında Zazaca eserler yapmaya çalışıyoruz. Daha önce birçok müzik eseri, şiir, çizgi film çevirisi ve kısa film çalışmaları yaptık. Uzun süredir Zaza dili alanında büyük bir boşluk olan çocuk eseri noktasında planlarımız vardı. Tüm dillerde olduğu gibi Zazacanın da sağlıklı bir şekilde öğrenilmesinin çocuk yaşlarda olacağı kanısındayız, tabi ki bu bir eserle olacak iş değildir. Fakat bu eser Zazaca telaffuzları noktasında çocuklar için ilk basamak olacaktır. Ayrıca bu gibi çalışmalar çocuklarda ana dillerine karşı bir sempati ve ilgi de uyandırmaktadır. Son yıllarda Zaza dili ile ilgili birçok akademik ve araştırma çalışması yapılmaktadır. Bu çalışmaların muhteviyat olarak uygun olanların seslendirilmesi ve vizyona taşınması da gerekmektedir. Böylelikle yapılan bu çalışmalar hem daha geniş kitlelere ulaşacak hem de okuma noktasında zorluk çekenlerin işini kolaylaştıracaktır. Bu vesile ile eserde emeği geçen ekip arkadaşlarınıza özellikle eseri seslendiren minik sanatçı Talha Aşkın’a teşekkür ediyorum”

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN


Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-