Akengin adaylığını açıkladı!
Akengin adaylığını açıkladı!

Bingöllü Gazeteci Mustafa Galip Akengin, AK Parti Bingöl İl Başkanlığı seçimi için adaylığını basın açıklamasıyla duyurdu.

Gazeteciliğin siyasetle eş güdümlü süregelen bir meslek olduğu belirten Akengin; “Gazetecilik, siyasetle eş güdümlü süregelen bir meslek olduğu için bizler bu görevi yaparken her ne kadar tarafsız da olsak, yeri gelince tarafımızı gizleyemez duruma gelebiliyoruz. İslam coğrafyası üzerinde dönen entrikalar, işgaller, zulümler arttıkça tarafsız duramıyorsunuz. İşte ben de o yüzden tarafımı seçtim. Halkın tercümanlığı olan gazetecilik mesleğimizi icra ederken ilkeli duruşumu, eğriye eğri, doğruya doğru duruşumu aktif siyasetin içinde de halkımızın temsilcisi olarak sürdüreceğim. Rant, yandaş, bölgecilik, siyah – beyaz renk ayırımı yapmadan tüm Bingöllümüzü meslekte olduğu gibi kucaklamaya ve hizmetkârı olmaya adayım. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), bir siyasi parti olmaktan öte ümmetin umudu olmuştur. Orta doğu üzerinde hesapları olan şer güçlerin en büyük engel olarak gördükleri ülkemizin ve İslam coğrafyasının lideri Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı devirme planları devam ediyor. Bizde yerelden başlayarak liderimizin yanında dik durarak, ‘dosta güven, düşmana korku' vermeye hazırız” dedi.

Mustafa Galip Akengin Kimdir?

1972 yılında Adaklı'ya bağlı Karaçubuk köyünde doğdu. İlkokulu köyde, ortaokulu Adaklı'da bitirdikten sonra bir yıl aynı ilçe­de Molla Said Arpacık'ın yanında medrese eğitimi gördü. Daha sonra bir yıl Sancak Sütgölü Köyünde Abdulsebur Durumlu hocanın yanında medrese eğitimine devam etti. 1986 yılında eğitimini devam ettirmek için gittiği İstanbul'da maddi imkânsızlıktan okuyamadı. 1993 yılında İstanbul'da Türki­ye Gazetesi'nde işe başladı. Bir yıl çalıştıktan sonra askere gitti. Askerlik dönüşü, İstanbul'da yine gazetede ve İhlas Ev aletleri Ofis sorumlusu olarak işinde yedi yıl devam etti.

Türkiye Çocuk Dergisine yazılar yazmaya başlayarak girdiği basın dünyasına, 2003 yılı sonunda İstanbul'da Bingöl Haberci 12 ga­zetesi çıkararak devam etti. Aralıksız 12 yıl, 15 günde bir yaptığı haberlerle İstanbul'da­ki Bingöllüler ile Bingöl arasında “Sıladan gurbete, gurbetten sılaya” memleketinin sesi oldu.

Gazete kurulduktan İstanbul'da faaliyet yürüten 20 derneğin her etkinliğini gazete­sinde gündeme getirerek İstanbul'da yerle­şik 80 köyün dernekleşmesine, önayak oldu. Yüzün üzerinde dernek ve vakıfla birlikte, çeşitli platform ve etkinliklerin öncülüğünü yürüttü.

Kategori: Siyaset
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-