Umrecilere sigaranın zararları anlatılacak
Umrecilere sigaranın zararları anlatılacak

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Bingöl Şube Sekreteri Bingöl Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bayram Yurt, "İrade Yoluyla Beyinde Sigara Bıraktırma" isimli projesi kapsamında, umreye gidecek sigara bağımlılarına konferanslar vereceğini bildirdi.

Yurt, özel bir TÜRSAB A grup seyahat acentasına sunmuş olduğu "İrade Yoluyla Beyinde Sigara Bıraktırma" isimli projesinin kabul edildiğini söyledi.

"Sigara toplumumuzun kanayan yarasıdır"

Bu proje kapsamında, Mekke ve Medine'de konferanslar vermek üzere Suudi Arabistan'a davet edildiğini ifade eden Yurt, kendine has yöntemiyle yurt içinde verdiği konferanslarla daha önce 100 den fazla kişiye sigarayı bıraktırdığını belirterek, "Üzülerek ifade ediyorum ki sigara toplumumuzun kanayan yarasıdır." dedi.

Sigara bırakmak beyinde biter

Sigara bırakmanın beyinde bittiği ve sigaranın iradeyle bırakılması gerektiği hususunda çok sayıda uzman görüşü ve yaşanılan olay olduğunu aktaran Yurt, "Sigara başlama yaşı çocuklarda neredeyse 9-10 yaşına kadar düşmüş bulunmaktadır. Sigara bırakmanın beyinde bittiği ve irade ile sigaranın bırakılması gerektiği hususunda çok sayıda uzman görüşü ve yaşanılan olaylar var. Ben sigarayı içen bir kişiden iki şey istiyorum. Birincisi, gerçekten bırakmak istediğine dair beyanı. İkincisi, canı sigara çektiğinde 24 saat açık olacak cep telefonumu aramasını istiyorum. Ben yüz yüze ve ya telefonda ikna edemezsem, istediği sigarayı ben kendim ona getireceğimi söylüyorum." ifadelerini kullandı.

"Sigara aniden ve beyinde bırakılmalıdır"

Konferanslarından sonra sigara bırakmak isteyenlere uygulamalı olarak sigara bıraktırdığını ifade eden Yurt, "Aniden sigara bırakmada başarı oranı çok yüksek olmasına rağmen, azaltarak bırakmada başarı oranı ise çok çok düşüktür. Sigara aniden ve beyinde bırakılmalıdır. Yapılan araştırmalar bunu desteklemektedir. Mekke ve Medine'nin manevi atmosferinden de faydalanmak suretiyle vatandaşlarımıza bir nebzecik dahi olsa faydamız olursa bu benim için mutluluk kaynağıdır." şeklinde konuştu. (Nihat Kanat - İLKHA)

Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-