Bingöl'de ikamet eden Abdullah Becerikli isimli vatandaş hobi olarak başladığı el sanatları işini meslek haline getirerek kazanç kapısına dönüştürdü. Evinin bir odasını bu işlere ayıran Becerikli şunları söyledi: “İlk etapta boş zamanlarımı verimli geçirme adına bu işe atıldım. Her yaptığım eserden sonra işe olan ilgim daha da arttı. Yaptığım çalışmalar arasında; bakır tablo, yağlı boya resim, çivi ve ip kullanarak tablo yapımı ve bayan omuz şalları bulunmaktadır.”
Yaptığı işin pazarlanması ve geleceği ile ilgili de konuşan Becerikli sözlerine söyle devam etti: “El emeği sanat ürünleri daha doğal ve estetik olduğu için önümüzdeki süreçte daha fazla ilgi görecektir. Alın terinin düştüğü her işin daha bereketli ve güzel olduğuna inanıyorum. Günümüz dünyasında özellikle gıda sektöründe doğala bir dönüş var. Bu değişimin diğer alanlarda da yaşanacağını düşünüyorum, azda olsa halen el emeği ile eser ortaya çıkaranlar var. Bu işlerin yaşaması için çırakların yetişmesi lazım. Küçük şehirlerde yaptığımız işin pazarlaması biraz zor oluyor. El emeği ürünlerin maliyeti yüksek olduğu için fiyatlarda biraz yüksek oluyor fakat verdiği faydayı düşündüğümüzde aslında çok da fazla bir rakam değil. Tablonun ebatı ve detaylarının çokluğuna göre yapım süresi değişiyor. Bazı işler bir haftada biterken bazı işler bir ayı bulabiliyor. Bakır tablo içinde bakır, şişirmek için tahta kalemler, çivi, alçı, mukavva, doralit, kükürt ve kavil kukla kullanılmaktadır.”
Temel sorunlarının malzeme tedariki, sergileme ve pazarlama olduğunu belirten Becerikli; mevcut sorunların bu alanlara olan ilginin artmasıyla doğal olarak çözüleceğini ümit ettiğini belirtti.