İkinci köprü trafiğe açıldı
İkinci köprü trafiğe açıldı

Yolda oluşan tahribatlardan dolayı trafiğe kapatılarak yeniden asfaltlanan Abdullah Bazencir Köprüsü trafiğe açıldı.

Bingöl Belediyesinin girişimleri sonucu AFAD’tan alınan ödenekle ihale edilip, yapımı tamamlanarak ulaşıma açılan ancak asfaltta oluşan tahribatlardan dolayı geçici kabulü yapılmayan Abdullah Bazencir Köprüsü ve köprüye giden yol yeniden asfaltlandı.

Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Koordinatörlüğünden yapılan açıklamada, 71 metre uzunluğa, 24 metre genişliğe sahip çift yönlü, yaya geçitli Abdullah Bazencir Köprüsü ile köprüye giden yol ve Aşağı Çarşı’dan bağlantı sağlayan tali yoldaki asfalt çalışmalarının tamamlandığı belirtildi.

Açıklamada, “13 Nisan 2017 tarihinde yaşanan sel felaketi sonucu çökerek kullanılamaz hale gelen Abdullah Bazencir Köprüsü, ihale edilerek yeniden inşa edildi. Köprüdeki çalışmaların tamamlanmasına müteakip Şehrin iki yakasını birbirine bağlayan yol ile Aşağı Çarşı’dan köprüye bağlantı sağlayan tali yoldaki parkeler sökülerek asfalt çalışması yapıldı. Yüklenici firma tarafından yapılan asfalt, kısa sürede tahribata uğradı. Teknik elamanlarca incelemesi yapılan yol, kusurlu bulunduğu için geçici kabulü yapılmadı. Geçtiğimiz hafta trafiğe kapatılarak yeniden asfaltlanan yol ve köprüdeki çalışmalar tamamlandı. Bahçelievler Mahallesi’nden ilimizin diğer yakasına geçişi sağlayan köprü yeniden trafiğe açıldı. Bu süreçte trafikte yaşanılan aksaklıklardan dolayı hemşehrilerimizin hoş görünürlüğüne sığınır,  köprümüzün İlimize ve halkımıza hayırlı olmasını dileriz” denildi.

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-