Bingöl'deki kentsel dönüşüm mağduriyetini meclise taşıdı
MHP Konya Milletvekili Esin Kara, Kültür Mahallesinde kentsel dönüşüm mağduriyeti konusunu soru önergesi ile meclis gündemine taşıdı.
Bingöl'deki kentsel dönüşüm mağduriyetini meclise taşıdı

MHP Konya Milletvekili Esin Kara, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde, Bingöl’deki kentsel dönüşüm ile ilgili mağduriyeti dile getirerek, projenin ne zaman başlatılacağı konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan bilgi istedi.

Kara, soru önergesinde şu ifadelere yer verdi: “15 Ekim 2018 tarihinde Bingöl İli Kültür Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesi başlatılarak hak sahipleri evlerinden tahliye edilmiş ve evler proje kapsamında yıkılarak arsa temizlenmiştir. Daha sonra proje kapsamında evlerin temeli atılmış ancak belediyenin mali yapılanmaya gitmesiyle şantiye çalışmaları durdurulmuştur. Hak sahiplerine yönelik vadedilen 18 aylık süre tamamlanmasına rağmen evlerin yapımına başlanamamasının yanında kira yardımı da yapılmamıştır. Bu belirsizlik hak sahipleri için endişe verici boyutlara ulaşmıştır. Mülk sahipleri kentsel dönüşüm projesinin akıbeti hakkında net açıklamalara ulaşamamaktadır.

Bu bilgiler çerçevesinde; 

-Kentsel Dönüşüm Projesi ne zaman yeniden başlatılacaktır?

-Hak sahiplerine ödenecek kira yardımları neden ödenmemiştir ve hak sahiplerine kira yardımı ödemeyi düşünüyor musunuz?

-Hak sahiplerinin yaşamış olduğu mağduriyeti gidermeyi düşünüyor musunuz, eğer düşünüyorsanız buna yönelik planlamanız nedir?”


Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-