Tasalı: Camileri "Engelsiz" yapınız
Cami altlarında işyerleri yapılmasını ve camilerde engelliler için asansör olmayışını eleştiren Tasalı: “Her cuma cemaatten para talep ediliyor, bir günde asansör ve yürüyen bantlar için para toplayalım.” Dedi.
Tasalı: Camileri

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöllü siyasetçi Hamdullah Tasalı, ilimizde gördüğü birkaç sorunla ilgili resmi Twitter hesabından çeşitli açıklamalarda bulundu.

Camilerde engeliler için asansör yapılması ve camilerin altındaki işyerleriyle ilgili görüş ve önerilerini aktaran Tasalı, Hacılar Cami fotoğrafı eşliğinde Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ı etiketleyerek yaptığı paylaşımda, “Sayın Ali Erbaş bu camide dün, bugün ve yarın birçok engelli kardeşimiz namaz kılamıyor. Neden mi? Çünkü ‘engeller’ var. Lütfen camileri ‘engelsiz’ yapınız! Asansör, yürüyen bantlar neden yok?

Bütçeniz yok, biliyorum! Çok basit, her Cuma cemaatten para talep ediliyor, bir günde asansör ve yürüyen bantlar için para toplayalım!

Sayın Ali Erbaş lütfen camiler altında işyeri/dükkân yapılmasın. Camiler çok süslü ve şatafatlı değil, sade olsun.

Cami girişleri yüksek olmasın.

Her vatandaş engelsiz bir şekilde rahatlıkla camiye gidebilsin.” dedi.

Öte yandan geçtiğimiz aylarda engelli derneklerinin ziyareti sonrası açıklamalar yapan İl Müftüsü Muharrem Genç, “Engelli kardeşlerimizin abdestlerini rahat alacak bir şekilde Ulu Cami tuvaletlerinde asansör yapacağız. Abdesti aldıktan sonrada yine asansörle imamımızın yanına kadar giderek ibadetlerini rahat yapacak şekilde imkânlar oluşturacağız.” demişti

Adli tabip sorunu

Şüpheli bazı ölümlerin akabinde otopsi yapacak adli tabibin Bingöl’de olmayışında eleştiren Tasalı, diğer paylaşımında ise şunlara değindi: “Bingöllüler adli tabibin yokluğundan dolayı 24 saat sonra cenazesini gömüyorlar. Ey Rabbimiz! Ölmüşlerimizi ve yakınlarını Adli Tıbbın insafına bırakma! Muhtaç etme!”



İlgili Paylaşım

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-