Bingöllülerden "imar" tepkisi
Bingöllülerden

 Bingöl Belediyesinin "imar" izni alımında keyfi davrandığını iddia eden vatandaşlar, bu durumun kendilerini mağdur ettiğini belirtti.

 Bingöl Merkez Şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi’nde yapı ruhsatı alamadıklarını ve bu yüzden mağdur olduklarını söyleyen vatandaşlar, Bingöl Belediyesinin "imar" izni alımında keyfi davrandığını iddia etti.

 1993 yılından beri Şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi’nde ikamet ettiğini söyleyen Tanser Eminoğlu, tapu tescillerinin olmasına rağmen belediyeden imar izni alamadıklarını söyledi.

 Eminoğlu, "Belediye bize imar, yapı izni vermiyor sıkıntı çıkarıyor. Buna bir çözüm bulmalarını istiyoruz.  Belediye yetkilileri ile bir kaç kez görüşmemize rağmen çözüm sağlamadılar. Belediye yetkililerinden aldığımız bilgilere göre, ‘belediye meclisine sunduk’ diyorlar.  Ama araştırmamıza göre böyle bir durum söz konusu değil, belediye meclisine sunulmamış." dedi.

 Eminoğlu, "Belediye ile arası iyi olan şahıslar bize geliyor. Diyorlar ki, 'Burayı bize verin biz hal edelim. Ya para karşılığında bize satın ya da biz alalım' diyorlar. Çoluk çocuğumuzun rızkını niye size verelim? Biz burayı kimseye yedirmeyiz.  Hepimiz sabahtan akşama kadar rızkımız için çalışan insanlarız. İmar sorunumuzu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz Bey'e de illettik, durumu biliyor. Sağolsun ilgilendi. Buranın durumu ile alakalı Yargıtay kararı var, bize geçti burası." diye konuştu.

"İmar bazılarına verilirken bazılarına verilmiyor"

 Bingöl’de imar konusunda bir ikilik yapıldığını söyleyen Eminoğlu, "Kimin cebinde parası varsa, belediyenin arka kapısında içeri girer, başka yerden çıkar işini hal eder. Tabi belediye ile arası iyi olan insanlar. Bize gelen insanlar bunu söylüyor. Parası cebinde olmayan bizim gibi gariban insanların evleri yıkık nem içerisinde, dert keder içinde ezilmeye mahkûm. İmar verilecekse herkese verilsin verilmeyecekse hiç kimseye verilmesin." ifadelerini kullandı.

 25 yıla yakındır burada oturduklarını ve evlerinin yıkılması üzerine kiraya girdiklerini söyleyen Rıza Parlakyıldız da şunları söyledi:  "Buradaki parsel bize aittir. Buradaki yer ile ilgili hazine bizi mahkemeye verdi. Yerleştiğimizde burası hazinenindi. Yapılan mahkemede Yargıtay kararı ile bize verildi. Mahkeme üç defa lehimize karar verdi. Belediyenin burada bir şeyi yoktur.  Ama bize imar izni de vermiyor.  Belediyenin buradaki amacını bilmiyorum. Defalarca buradaki aileler olarak belediye gittik,  sözde burayı meclise sokuyor. Bir amaçları var, buranın hakkında ne düşünüyorlar bilmiyoruz. Bizim durumumuzda olanlara imar yapı izni belediye meclisinden çıkmasına rağmen bize imar yapı izni verilmiyor, belediye meclisine sokulmuyor. Belediye, bizleri kandırıyor oyalıyor. İmar müdürüne bizi niye kandırıyorsunuz dedim, ‘yok sizi kandırmıyoruz’ dedi. Burası bizim hakkımız dedim ve hakkımızı başka yerlerde de arayacağız dediğimde; İmar müdürü, ‘istediğiniz yere gidin’ diyor."

 Konu hakkında konuşan Bingöl Belediyesi İmar Müdürü M. Hanefi Burakazi ise "Bahse konu yer, yeşil alan olarak görünüyor. Önümüzdeki günlerde Belediye meclisine sunacağız. Karar meclis verecek." şeklinde konuştu.

 (Nihat Kanat-İLKHA)


 

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-