Afet ve acil durum koordinasyon kurulu toplantısı
Bingöl'de Vali Kadir Ekinci başkanlığında, İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı.
Afet ve acil durum koordinasyon kurulu toplantısı

Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantında konuşan Bingöl Valisi Kadir Ekinci, birinci derece deprem bölgesinde yer alan Bingöl'de olası bir afette deprem öncesi, deprem anında ve sonrasında alınması gereken önlemlere ilişkin, geniş kapsamlı bir tatbikat gerçekleştireceklerini söyledi.

Yapılacak tatbikatta eksikleri ve sıkıntıları görme fırsatı yakalayacaklarını belirten Ekinci, şu ifadelere yer verdi:

“İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüz konuyla ilgili olarak geniş kapsamlı bir hazırlık yapıyor. Bu çalışmalar sadece il düzeyinde değil, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında entegre bir çalışma olacaktır. Bunun yanında, inşallah yakın bir zamanda geniş kapsamlı bir tatbikat icra edeceğiz. Bu çerçevede eksiklerimizi ve varsa koordinasyon ile ilgili sorunlarımızı göreceğiz. Tabi bunu ildeki bir tatbikat ile sınırlı tutmayacağız. İlçeler bazında da tatbikatlarımız olacaktır. Ayrıca, tatbikatlarımız sadece deprem merkezli olmayacak aynı zamanda umumi hayata müessir tüm afetleri içeriyor olacaktır. Böylece bir yandan afet müdahale ekiplerimiz daha tecrübeli ve zinde olacaklar, diğer yandan bizler de en az hasar ve kayıpla bu süreçleri atlatmış olacağız. Bunun için öncelikle konuyla ilgili bilince sahip olmalıyız ve hep birlikte gayret etmeliyiz. Özellikle depremsellik açısından riskli bir alanda yaşamanın gereklerini yerine getirmek ve tedbirlerimizi sürekli güncellemek durumundayız.

Afet Müdürlüğümüz büyük bir özveri ve hassasiyet ile konuyla ilgili önemli çalışmalar yapıyor. Diğer kurumlarımızın da üzerlerine düşen görevleri eksiksiz yerine getirmeleri durumunda inşallah iyi bir koordinasyon yaşanacak ve daha güzel sonuçlar alınacaktır. Unutmayalım ki, afet ve acil durumlarla ilgili tedbirler sadece AFAD’ın ya da Valiliğin görevi değildir. Kurumlarımız, STK'larımız, gönüllü vatandaşlarımız, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve toplumun diğer kesimleri böylesine önemli ve hassas bir konuda daima birlikte olmalıdırlar.”

AFAD Müdürü Mehmet Emin Boğatekin de, 25 Eylül'de Bingöl'de yapılması planlanan geniş kapsamlı tatbikata ilişkin bilgi vererek, tatbikata bilgi verdi.

Toplantıya, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, vali yardımcıları, kaymakamlar, belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-