“Barakamı ve bahçemi haksız bir şekilde yıktılar”
2006 yılından beri sahiplendikleri arazinin haksız bir şekilde ellerinden alındığını belirten Erdal Korkmaz ve İdris Alparslan, yapılan uygulamanın hukuka aykırı olduğunu savundular.
“Barakamı ve bahçemi haksız bir şekilde yıktılar”

Bingöl Üniversitesi Meslek Yüksekokulu binası civarındaki araziyi 2006 yılından beri sahiplenip ağaç ektikleri belirten Erdal Korkmaz ve İdris Alparslan, mahkeme kararı sonuçlanmadan barakalarının yıkılmasını ve ağaçlarının kesilmesini hukuka aykırı olarak nitelendirdi.

2006 yılında sahiplendikleri yerin dere yatağı olduğunu ve 13 yıl zarfı içerisinde toprak doldurup düzleştirdiklerini ve geçtiğimiz günlerde belediye ekiplerinin barakalarını yıktığını iddia eden Korkmaz ve Alparslan şu ifadelere yer verdi: “2007 yılında buraya yapı yaptık. Orman Dairesi gelip arazinin kendilerine ait olduğunu belirtip bizi mahkemeye verdi. Arazi, bilirkişi ve mahkeme tarafından incelendikten sonra Orman Dairesine ait olmadığı kararlaştırıldı. Daha sonra arazinin bize verildiğine dair karar verdiler. Biz mahkemeyi kazandıktan sonra mahkeme temyize gitti. Üniversite bizden habersiz bir şekilde belediyeye haber vererek yapılarımızı yıktı. Belediye Yapı kayıt belgesi olan bir yeri, yapı kaydını iptal etmeden encümen kararıyla yapıyı yıkıp oranın uyuşturucu kullanıcılarının kullandığı bir mesken olarak paylaşım yapıyor. Tam aksine daha önce uyuşturucu kullanıcıları o araziyi kullanıyordu biz orayı ıslah ettikten sonra oraya uğramadılar artık.”

Konuyla ilgili CİMER’ede şikâyette bulundukalrını belirten Alparslan ve Korkmaz, mahkeme süreci sonuçlanana kadar arazide herhangi bir işlem yapılmaması gerektiği cevabını geldiğini belirttiler.

Alparslan ve Korkmaz, son olarak bahçede ekili ağaçların başka bir yere taşınmadan kesilmesine şu cümlelerle tepki gösterdi: “Yıllarca emek verip yetiştirdiğimiz ağaçlar, belediye ekipleri tarafından başka bir yere taşınmadı ve hiç uğraşmayıp oracıkta ağaçları kestiler.”


Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-