"Kayıtlar konusunda destek bekliyoruz"
İyi bir geleceğin ancak iyi bir okul öncesi eğitimle geleceğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, velilerden kayıt konusunda kendilerine yardımcı olmalarını istedi.

Okul öncesi eğitim alan çocukların birinci sınıfa daha hazır başladığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney:  İyi bir geleceğin ancak iyi bir okul öncesi eğitimle geleceğini belirterek,  bazı okul öncesi okullara yeterli kayıtların yapılmadığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıflarına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 57-68 aylık (2014 doğumlu) çocukların kaydı yapılır. Kayıtlarda bir sonraki eğitim ve öğretim yılında zorunlu eğitime başlayacak çocuklar ile okulun bulunduğu kayıt alanındaki çocuklara öncelik tanınır.

İlimizde özellikle Şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi, Kültür mahallesi ve Kaleönü (Simani) Mahallelerinde okul öncesi öğrenci sayımız daha yoğun, buna karşı Papatyalar Anaokulumuz, Saray Anaokulumuz Karşıyaka Anaokulumuz ve Uydukent anaokullarımızda kontenjan boşluğu bulunmaktadır. Velilerimizden çocuklarını bu okullara kaydetmeleri konusunda destek bekliyoruz.”

Bazı okullarda yığılma olduğunu belirten Güney, “Okullar arasında nitelik farkı bulunmamakta, tüm çocuklarımıza aynı kalitede eğitim verme çabasındayız. Velilerimizin eğitim yolculuğunda bizlere güvenmelerini ve destek olmalarını bekliyoruz.

TİMSS ve PISA sınavlarında okul öncesi eğitim alan çocukların okul öncesi eğitim almayanlara nazaren %37 daha başarılı sonuçlar aldıkları görülmektedir. Bu gerçekler ortada iken velilerimizin okul öncesi eğitim noktasında desteklerini bekliyoruz.” Dedi.

Kategori: Eğitim
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-