Bingöl'de yoğun katılımlı gerçeği aratmayan deprem tatbikatı
Bingöl'de AFAD tarafından düzenlenen, 310 kişilik personelin katılımıyla helikopter ambulansın ve 70 aracın kullanıldığı yoğun katılımlı deprem tatbikatı gerçekleştirildi.
Bingöl'de yoğun katılımlı gerçeği aratmayan deprem tatbikatı

Bingöl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) koordinesinde, Gülbahar Barajı yakınlarında düzenlenen bölgesel saha tatbikatına Bingöl, Diyarbakır, Muş, Tunceli, Elazığ, Malatya, Erzincan ve Adıyaman illerinden gelen 310 AFAD personeli ve farklı birimler katıldı.

Helikopter desteğinin de bulunduğu tatbikatta, senaryo gereği iki farklı mahallede deprem sonrasında yıkılan binada mahsur kalanlar tahliye edildi, yaralılar helikopter ve ambulansla hastanelere sevk edildi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Emin Boğatekin da tatbikata 310 personel ve 70 aracın katıldığını söyledi.

Bingöl'ün afetselliği ve tarihte yaşadığı depremler hakkında bilgi paylaşımında bulunan Boğatekin, “Toplumsal bilincin arttırılması ve deprem öncesi alınacak tedbirlerin test edilmesi amacıyla bugün bölgesel saha tatbikatımızı icra edeceğiz.” dedi.

Daha sonra konuşan Vali Kadir Ekinci, şu ifadelere yer verdi: "1999 Marmara depremi bizlere, afetler konusunda teorik ve pratik hazırlıklarımızın son derece yetersiz olduğunu göstermişti.

Hamdolsun geçen süre içinde, özellikle AFAD Başkanlığımız öncülüğünde, tüm Türkiye’yi kuşatan gerçekçi ve sürdürülebilir çalışmalar yapıldı. Bugün, bu çalışmaların bir uzantısı olan “Türkiye Afet Müdahale Planı” kapsamında ‘Bölgesel Saha Tatbikatı’ için bir aradayız.

Tatbikatın ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Rabbu-l alemin memleketimizi ve insanımızı her türlü afetten muhafaza etsin."

 

VİDEOYU YOUTUBE'DE İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-