“Kentsel dönüşüm mağduriyeti giderilmeli”
Bingöl’de Kültür Mahallesinde uygulanan Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili vatandaşın mağdur olduğunu belirten HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Orhan Açıkbaş, hızlı bir şekilde karar alınıp, projenin uygulamaya geçirilmesi gerektiğini vurguladı.
“Kentsel dönüşüm mağduriyeti giderilmeli”

Kültür Mahallesinde uygulanan Kentsel Dönüşüm Projesinin hızlandırılması ve mağdur vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini belirten HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Orhan Açıkbaş, konuyla ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Kültür Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili geçen sene yapılan temel atma töreni ile projede yaşanan gelişme bizi sevindirmişti. Ama daha sonra aradan geçen bir yıl boyunca hiçbir gelişmenin olamaması ile hak sahiplerinin mağduriyeti de artmış oldu. Geçtiğimiz günlerde yetkililerin hak sahipleriyle yaptıkları görüşmede vatandaşların tepki göstermesi ve toplantı sonrasında yol kapatma eylemi yapılması bize halkın sabrının da taştığını gösterdi.”

“Her geçen gün külfet artıyor”

Proje ile ilgili hızlı adımların atılması gerektiğini ifade eden Açıkbaş, sözlerine şöyle devam etti: “Proje ile ilgili adım atılmayan her gün belediye için maddi anlamda külfet artıyor. Her geçen gün verilen kira yardımları, inşaat malzemelerinin zamlanması gibi nedenler projenin külfetini arttırıyor. Bizde HÜDA PAR olarak yetkililere sesleniyor, vatandaşların mağduriyetlerinin daha fazla artmadan hızlı adımlar atılması gerektiğini vurguluyoruz.”

Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-