Yenimahalle Çamlığı İlgi Bekliyor
Bingöl’ün yeni mahalle yamacında bulunan çam ormanının sahipsiz ve bakımsız bırakıldığını belirten vatandaşlar, çam ormanının hak ettiği değeri görmediğini belirtiler.
Yenimahalle Çamlığı İlgi Bekliyor

Bingöl’ün yeni mahalle yamacında bulunan çam ormanının  sahipsiz ve bakımsız bırakıldığını belirten vatandaşlar, çam ormanının hak ettiği değeri görmediğini belirtiler.

 Son yıllarda hava kirliliğiyle gündeme gelen ilimizde, şehrin kötü havasını alıp yerine temiz hava veren çam ormanının  korunması noktasında gerekli adımların atılmasını isteyen vatandaşlar yetkili kurumları göreve davet ettiler. Bir dönem göğüs hastanesi yapılacak denilen alan muhteşem havası, yeşil alanları, dere suları ve manzarasıyla farklı şekillerde değerlendirilebilecek bir alan olarak gerekli ilgiyi bekliyor.

 Zaman zaman meydana gelen küçük çaplı yangınlarla, her geçen gün biraz daha tahrip olan çam ormanı, gerekli tedbirler alınmadığında daha büyük yangınlarla tamamen yok olma tehlikesiyle de karşı karşıya bulunuyor.

 Ayrıca bu alanın uyuşturucu ve alkol bağımlılarının merkezi haline geldiğini belirten vatandaşlar bu yönüyle özellikle çevre sakinlerini  bir çok  noktada endişeye sevk ediyor dediler.

 Yine bu alanların   yapılacak düzenlemelerle Bingöl’de son zamanlarda popüler olan piknik kültürü içinde elverişli olduğunu  belirten vatandaşlar 30 yıllık geçmişi olan bu ağaçların bir insan ömründe yetiştiğini bu nedenle bu ağaçların muhafazası adına herkesin elinden geleni yapması gerektiğini söylediler.

BİNGÖL BASIN

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-