HÜDA PAR, cıvadan zehirlenen öğrencileri ziyaret etti
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hamdullah Tasalı ve beraberindeki heyet, Bingöl’de cıva zehirlenmesi nedeniyle hastanede tedavi gören öğrencileri ziyaret etti.
HÜDA PAR, cıvadan zehirlenen öğrencileri ziyaret etti

BİNGÖL-HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hamdullah Tasalı, HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Orhan Açıkbaş ve beraberlerindeki bir heyet cıvadan zehirlenen öğrencileri ve ailelerini ziyaret etti.

HÜDA PAR heyeti  ziyaretleri kapsamında, ilk olarak merkeze bağlı Sancak beldesinde zehirlenen öğrencilerin ailelerini evlerinde ve iş yerlerinde ziyaret etti. Burada ailelerin sorunlarını dinleyen Tasalı, cıva temasından dolayı zehirlenen Sancak İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerinin durumunun takipçisi olacaklarını ifade etti. Tasalı ve beraberindeki heyet, ayrıca Sancak’ta esnafları da ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Tasalı ve beraberindeki heyet daha sonra Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne kaldırılan ve burada tedavileri devam eden Sancak İlkokulu ve Ortaokulu öğrenci ve ailelerini ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Tasalı ve heyetini karşılayan hastane Başhekimi Ferhat Korkutata, cıvadan zehirlenen öğrencilerin kendi hastanelerinde tedavi gördüklerini, hasta ve ailelerine ter türlü kolaylığı sağlayarak, yardımcı olduklarını belirtti. Hastanede tedavi görmekte olan öğrenci ve aileleri ile bir süre ilgilenen Tasalı, çocukların tedavi süreçleri hakkında ailelerinden bilgi aldı.

Yaptıkları ziyaret hakkında konuşan Tasalı, bir süre önce Sancak beldesinde cıva teması nedeniyle bir çok öğrencinin zehirlenerek hastanelerde tedavi gördüğünü hatırlattı. Tasalı, “Sancak beldemizde bir ilkokul ve ortaokulda cıvaya temas eden yüzden fazla öğrencimiz zehirlenmiş durumda. Bu nedenle bugün HÜDA PAR Bingöl il teşkilatımızla birlikte Sancak beldemizi ziyaret ettik.  Burada tedavisi bitip evine gelen öğrencileri ziyaret ettik.  Hâlâ tedavisi devam eden öğrencilerin velilerinin bir kısmını burada ziyaret edip, onları dinledik.” dedi.

Sancak beldesinde meydana gelen cıva zehirlemesinin üzücü bir olay olduğunu ifade eden Tasalı, “Rabbim beterinden korusun.  Bu cıva zehirlenmesinden dolayı ötürü 100’den fazla öğrencimiz etkilenmiş,  öğrencilerimizin bir kısmının Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde tedavileri devam ediyor,  bunların bir kısmının ise Elazığ ilinde tedavileri devam ediyor,  yine bir kısım öğrencimizin hastanedeki tedavileri bitip evlerine taburcu edilmiştir.  Cıva zehirlenmesinden sadece öğrenciler değil, aldığımız bilgilere göre aynı zamanda kimi öğrencilerin aileleri ve öğretmenler de etkilenmişlerdir. Burada yaşanan olaydan dolayı belde halkına geçmiş olsun dileklerimizi bildirdik. Konu ile ilgili yetkilileri ziyaret edip işin takipçi olacağız.” şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)

Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-