Her iki kurumun ortak çalışmaları desteklemek ve geliştirmek için anlaşmaya vardığı protokolün imzaları Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ve Çukurova Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Seyhan Tükel tarafından atıldı.
Protokol hakkında değerlendirmelerde bulunan Rektör Çapak, “Cumhurbaşkanlığı Bütçe ve Strateji Başkanlığı tarafından finanse edilen ve Yüksek Öğretim Kurumu tarafından organize edilen “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması” Projesi kapsamında Tarım ve Havza Bazlı Kalkınma alanında Pilot Üniversite seçilen Bingöl Üniversitesi ile aynı Proje kapsamında Aday Araştırma Üniversitesi seçilen Çukurova Üniversitesi, destek gördükleri alanlarda katma değer üretebilecekleri konularda kurumsal stratejik işbirliği ilişkisi kurma fırsatlarını birlikte değerlendirmek amacıyla imzalanan işbirliğimiz hayırlı olsun” dedi.
Çukurova Üniversitesi Rektör Vekili Tükel ise “Üniversitelerimiz, ortak çalışma alanları oluşturma niyetlerini belirli uygulama adımları ve ilkeler çerçevesinde hayata geçirmek için karşılıklı olarak ilgilendikleri çeşitli kurumsal, eğitim ve araştırma konularında işbirliği yapmaya gayret edecektir. Her iki üniversite, imkânlar elverdiği ölçüde, öğretim elemanları, bölümler, araştırma enstitüleri ve öğrenciler arasında doğrudan temas ve işbirliğini teşvik edecektir. Protokolümüz hayırlı olsun” diye konuştu.
Protokol, “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması” projesi başta olmak üzere Bingöl Üniversitesi ile Çukurova Üniversitesi arasındaki AR-GE, ÜRGE, eğitim-öğretim ve akademik işbirliğinin bağlayıcı olmayan usul ve esaslarını kapsıyor. AR-GE ve ÜR-GE İşbirlikleri: Üniversitelerin desteklendikleri proje kapsamında daha etkin ve verimli bir şekilde belirlenen amaç ve hedeflere ulaşmak amacı ile ortak projeler sunulması ve bu projeler çerçevesinde iki üniversitenin akademik ve teknolojik alt yapılarının kullanılabilmesi, güçlü yanlarının bir araya getirilebilmesi de protokolün amaçlarından biri.
İşte protokolün diğer hedefleri:
Eğitim: Lisans ve lisansüstü düzeyde karşılıklı olarak öğrencilerin teorik ve uygulamalı ders alabilmeleri,
Kurumsal: Ortak işbirliği alanlarında birbirlerinden bağımsız olarak gelişebilecek fırsatları eş güdüm ve koordinasyon içerisinde değerlendirebilmek amacı ile kurumsal irtibat noktaları üzerinden iletişim içerisinde olunması, işbirliği modellerinde deneyim paylaşımı.
Ulusal: Program kapsamında seçilen pilot üniversiteler ve araştırma üniversiteleri arasında yapılabilecek stratejik iş birliklerinde hedeflere yönelik konsorsiyumlar oluşturulmasına imkan verme ve ülkenin 2023 vizyonuna uygun yeni hedeflerin belirlenmesine imkan sağlayabilmesi.