Korkutata: Ümmet medreselerle tekrar canlanacaktır
Diyarbakır'da düzenlenen 4'üncü Âlimler Buluşmasına katılan Bingöl’ün tanınmış alimlerinden Molla Sahap Korkutata, “Ümmet, bazı zamanlarda sönük görünmüşse de bu medreselerin canlanmasıyla ümmet tekrar canlanmıştır.” Dedi.
Korkutata: Ümmet medreselerle tekrar canlanacaktır

Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHADUL ULEMA) tarafından 19-20 Ekim tarihleri arasında Diyarbakır'da düzenlenen "4'üncü Âlimler Buluşması"na katılan Bingöl’ün tanınmış alimlerinden Molla Sahap Korkutata, her yıl Ekim ayında düzenlenen Âlimler Buluşmasına katılım gösterdiğini söyledi.

Bu tür programların önemli olduğunu vurgulayan Korkutata, âlimlerin hakikatleri insanlara götüren birer rehber olduğunu söyledi.

Medreselerin ve âlimlerin önemine vurgu yapan Molla Sahap Korkutata, "Ulema kesimi, peygamberimizden bugüne kadar insanlığa, İslam'a, toplumlara hizmet eden şahsiyetlerdir. Peygamberimiz Kur'an eğitimini bizzat Cebrail Aleyhisselam'dan almıştır. İnsanlık o gün çok cani ve cahil iken onları kurtarmıştır. Ümmet, bazı zamanlarda sönük görünmüşse de bu medreselerin canlanmasıyla ümmet tekrar canlanmıştır. Bugün ümmetin içinde kendilerini Müslüman sanıp İslam'ı silmek isteyen günümüz fitnecilerini yok eden tek unsur medreselerdir. Hatta bugün oluşan ihtilaflar Hazreti Ali döneminde de olmuştu. Tarih boyunca Selahaddin-i Eyyubi döneminde ve daha sonraki zamanlarda Müslümanlık zarar görünce; medreseler bir ilahi nur misali aktif oluyor ve bu yanlış düşünceler sönüyor. Diğer tarafta ise bu yanlış düşünceleri; Kur'an adabını, edebini ve ahlakını öğrenen medrese âlimleri bertaraf etmiştir." dedi.

Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-