Dt. Pertev Kökdemir, İngiltere’de yapılan yeni bir araştırmanın sonuçlarına göre, günde 90 dakikadan fazla televizyon izleyen çocuklarda şekerli yiyecekler ve abur cubur tüketimine bağlı olarak diş çürüğü oluşması oranının yüzde 39 arttığını belirtti.
Televizyon izlerken tüketilen atıştırmalık kültüründe bir değişiklik olması gerektiğine inandığını ifade eden Kökdemir, ailelerin bu konuda daha iyi gözlemci olması gerektiğine dikkat çekti.
Kökdemir, "Çocukların televizyon izlerken geçirdikleri zaman ve ne kadar şeker tükettikleri arasında net bir ilişki vardır. Bu ilişki diş çürüme oranının armasına sebep oluyor." dedi.
Çocukların televizyon izleme saatini kısıtlamak ve izledikleri sürece hangi yiyecekleri tükettiğine dikkat etmek mantıklı ve kolay bir yöntem olabileceği gibi bu önlemler sayesinde çocukların hem ağız hem de genel sağlıklarına da fayda sağlanacağını sözlerine ekledi. (İLKHA)