Sunumuna, “Çocuk eğitiminde çocukla etkili iletişim nasıl kurulmalı?” sorusuna yanıt arayarak başlayan Altunhan, çocuk eğitimindeki en büyük hassasiyetimizin ona ilgi gösterilmesi olduğunu belirtti. Ayrıca çocukların çağın modernist hareketlerine karşı korunması gerektiğini ve onlara bilhassa küçük yaşlarda din eğitimi verilmesi gerektiğini söyledi. Ardından erken yaştan itibaren çocukların bilişsel, sosyal ve duygusal gelişimlerini yakından takip edilmesi gerektiğini vurgulayan Altunhan, Gazali’den alıntı yaparak her çocuğun ilgi alanlarının farklılaştığını ve buna binaen çocukların yetiştirilmesi gerektiğini söyledi.
Ebeveynlerin tutumlarının çocukların karakterini belirttiğini söyleyen Altunhan, düşünürlerin çocuk eğitimine dair görüşlerinin dinleyicilere sundu. Özellikle iletişimde kabul, dinleme, empati ve dürüstlük ilkesine uyarak çocuğun eğitimde rol model olma noktasında ebeveynlere ciddi bir sorumluluk düştüğünü belirtti.
Sunumunun devamında, çocukların gelişimi için oyunların şart olduğunu, çocuk eğitiminde ebeveynlerin oyun arşivlerini geniş tutmaları gerektiğini söyleyen Altunhan, oyunların çocukların en gerçek ve doğal uğraşları olduğunu ve en önemli oyun materyalinin ise anne-baba olduğunu vurguladı.
Son olarak ebeveyn-çocuk iletişiminde ne evlatkolik bir ebeveyn ne de ihmal eden bir ebeveyn profili çizilmemeli diyen Altunhan, “Bırakabileceğiniz en güzel miras, güzel terbiye ile yetiştirilmiş bir çocuktur.” Hadisini hatırlatarak çocuk eğitimindeki ebeveyn rolünün önemini vurguladı.
Program Mahmut Altunhan’ın “Ne Sandın” şiirini seslendirmesi ve akabindeki soru-cevap faslı ile sona erdi.