"Yasin Börü'nün Adı Memleketi Bingöl'de Yaşatılsın"

Diyarbakır'da 6-7 ekim olaylarında vahşice katledilenlerin sembol ismi haline gelen Yasin Börü’nün ismi yurt içinde ve yurt  dışında birçok yere verilerek yaşatılıyor.

Daha önce Başbakan Binali Yıldırım’ın İzmir Buca’da açılışını yaptığı gençlik merkezine verilen Yasin Börü ismi bu defada geçtiğimiz günlerde Batman Gercüş’te yeni yapılan bir parka verildi.

Bingöl Yamaç'lı olan Yasin Börü’nün kendi ilinde ise adıyla anılan hiçbir yer yok. Bingöl’de faaliyet yürüten ve Yasin Börü'nünde köyü olan; Yamaç sakinlerinin kurduğu Musyan-Der başkanı ve gönüllüleri Bingöl’de Yasin Börü adıyla anılacak bir yerin olmasını talep ettiler.

Konuyla ilgili konuşan Musyan-Der başkanı Mustafa Serkan Elbahadır şunları söyledi: "Yasin Börü genç bir amcademizdi. Ölümü dünyada hiçbir vicdana sığmayacak şekilde oldu, vicdan sahibi herkesin vicdanı sızlamıştı. Temennimiz odur ki kötülük içinde olanların kötü fiillerinden vazgeçip Yasin gibi  kendilerini hayırlı işlere vermeleridir. Yasin Börü’nün diğer illerde adının yaşatıldığını duyuyoruz bunlar bizi sevindiriyor. Bingöl’de Yasin Börü’nün isminin yaşatılmasını istiyoruz. Bingöl belediyesinden diğer illerde olduğu gibi Bingöl’de Yasin Börü isminin bir parka, bir gençlik merkezine, yada yeni yapılacak bir yere verilmesini istiyoruz." dedi

Dernek gönüllülerinden Hüseyin Börü ise şunları söyledi: "Yasin Börü benim amcamın oğluydu, tüm gençlere örnek olacak bir şahsiyetti. Gençlerin onu örnek alabilmesi için unutulmaması ve dolayısıyla isminin yaşatılması lazım. Diğer illerde isminin yaşatılması bizleri sevindiriyor. Bingöl’de isminin yaşatılması daha öncelikli olmalıydı.  Bingöl'de onun ismiyle anılacak bir yerin olmaması bir eksikliktir. Bu vesileyle tekrar şehadetini tebrik ediyorum" dedi

İBRAHİM BULDAĞ/BİNGÖL BASIN

 

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-