Bingöl’de IŞİD operasyonu: 26 gözaltı
Bingöl’de IŞİD operasyonu: 26 gözaltı

Bingöl merkezli, İstanbul, Adana, İzmir ve Kilis'te eşzamanlı düzenlenen operasyonlarda IŞİD üyesi oldukları gerekçesiyle 26 kişi gözaltına alındı.

Operasyonlarda, Bingöl Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü ile MİT Bölge Müdürlüğünün koordineli olarak çalıştığı belirtilirken, 24 Temmuz 2017'de başlatılan operasyonların 28 Aralık 2017'de tamamlandığı belirtildi.

Bingöl merkezli İstanbul, Adana, İzmir ve Kilis'te düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, 26 şüphelinin gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, “Gözaltına alınanlar arasında bulunan Y. (17) isimli suça sürüklenen çocuk, aynı gün adli mercilere sevk edilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır.” denildi.

Açıklamanın devamında, Şüphelilerin yakalanmasına yönelik 29 ikamet ve 4 iş yerinde yapılan aramalarda, kullanıma hazır canlı bomba yeleği, patlayıcı yapımında kullanılmak üzere hazırlanan ateşleyici ve fitiller ile elektrik güç kaynağı, 3 ruhsatsız av tüfeği, 4 bin 600 ABD doları ile uzun namlulu silah üstü dürbün ele geçirildiği belirtildi. (İLKHA)

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-