ZMO’nun başkanlığına Yener seçildi
ZMO’nun başkanlığına Yener seçildi

Ziraat Mühendisleri Odası başkanlık seçimlerine tek aday ve tek liste ile giren Erdoğan Yener başkan seçildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürlüğü Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen Ziraat Mühendisleri odası seçimlerine Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim üyeleri, Gıda tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Bingöl İl Özel İdaresi, Bingöl Belediyesi, Devlet Su işleri, Bingöl de bulunan birliklerde ve özel sektör de çalışan Ziraat Mühendislerinin katılımı ile gerçekleşti.

Seçimlere tek aday ve tek liste ile seçime katılan Ziraat Mühendisi Erdoğan Yener ve ekibi katılımcıların desteğini alarak Ziraat Mühendisleri Odası Başkanlığına seçildi.

Ziraat Mühendisleri Odası’nın yeni başkanı Yener, seçim sorası yaptığı açıklamada meslektaşlarına ve katılımcılara teşekkür ettiğini söyledi.

Bingöl’ün tarımsal potansiyelinin tam kapasite kutlanılamadığına dikkat çeken Yener, şunları söyledi:

“Ziraat mühendisleri olarak bu dönemde elimizden geldiğince çiftçimizin yanında olup gerekli teknik bilgimizi sunarak üretimlerini artırma noktasında her türlü desteği sağlamaya çalışacağız. Öncelikle bir irtibat bürosunun olmayışı çiftçimizin mühendislerimize ulaşımını zor kılmaktadır. Nasip olursa genel merkezden olur ve destek alırsak ilimize Ziraat Mühendisleri Odası Temsilcilik Bürosu kazandıracağız. Çiftçilerimizin gerektiğinde bizleri ziyaret edebilecekleri bir adres oluşturmak sonrasında mühendis arkadaşlarımızla yapacağımız istişare sonucu bu işe gönül verecek arkadaşlarımızla köy gezileri düzenleyip çiftçimizin sıkıntılarını yerinde tespit edip, çare arayacağız.”

SÜTAŞ’ın bölgeye değer katacağına dikkat çeken Yener, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Özelikle SÜTAŞ’ın ilimizde yapacağı yatırımda ilimizin hayvancılık noktasında gerek duyacağı teknik donatıyı zooteknist ziraat mühendisi arkadaşlarımız vasıtasıyla çiftçimize sunmaya çalışacağız. Odamız gerekli eğitim faaliyetleri düzenleyerek tarımsal alt yapının güçlenmesini sağlayacaktır.”

Yener, seçimde kendisini destekleyen tüm meslektaşlarına teşekkür etiğini sözlerine ekledi.

 ERDOĞAN YENER KİMDİR?

1987 Bingöl’de doğan Erdoğan YENER,  Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden mezun oldu. Bingöl Ziraat Odası’nda Ziraat Mühendisi Uzman Tarım Danışmanı olarak görev yapıyor.

Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-