Varmı Durak! Yok...
.
Varmı Durak! Yok...

Bingöl irili ufaklı bir çok sorunun olduğu bir il. Özellikle sosyal yaşam alanlarındaki sorunlar bir çok kişiyi rahatsız ettiğinden ivedilikle çözüme kavuşturulması gerekiyor. Bingöl'ün ulaşım noktasındaki zincirleme sorun halkalarından biride duraklar.

Yakın dönemde bazı illerde klimalı duraklar yapılıyor, Bingöl’de ise var olan durakların bir kısmı tahrip olup işlevselliğini kaybetmiş bir vaziyette orta yerde duruyor. Durakların tahribatı noktasında, çevreye zarar vermeyi hobi edinmiş bazı gençlerin etkisi tartışmasızken; korunması yada tadilatı noktasında görevli olan kurumların ihmalkârlıklarıda  bir diğer neden olarak karşımıza çıkıyor.

Duraklarla ilgili diğer birkaç problemimizde şunlar;

Bir çok yer durak noktası olarak belirlenmesine rağmen buralara durakların yapılmamış olması vatandaşların yağışlı günlerdeki mağduriyeti.

Diğer bir durak problemi dört yolda bulunan durakların hem küçük  olmaları hem de geçiş noktalarında yapılmaları nedeniyle  adeta kaldırım işgali yaparak vatandaşların o bölgelerde rahat yürümelerine engel olmaları..

Sıkıntılardan bir diğeri durak noktalarında yolun biraz içeriye verilmesi gerekirken bir çok durakta bu kurala uyulmamasından dolayı trafikteki akışın sekteye uğraması ve son bir problem ise durakların sigara içilmesinin yasak olduğu alanlar olmasına rağmen halen bu alanlarda sigara içilmesi ve sigara yasağı levhalarının olmayışı.

Baştada değindiğimiz gibi  bazı iller klimalı duraklara geçiş yapıyorken, maalesef ilimizde daha klimalı servis araçları bile yok, sorun sıralamasını biraz atlasakta durak problemi şehrimizin bir gerçeği.

BİNGÖL BASIN

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-