Bingöl'de kayıp 97 şahıstan 89'u bulundu
Bingöl'de kayıp 97 şahıstan 89'u bulundu

2017 yılı içerisinde Bingöl'de kayıp olan 97 şahıstan 89' u bulundu. 8 kayıp şahsın bulunması için çalışmalar devam ediyor.

İl Emniyet Müdürlüğü, kamu düzeninin sağlanması, suç ve suçlularla mücadele kapsamında, Asayiş Şube Müdürlüğü'nün görev alanına giren suçlarla ilgili olarak 2016-2017 yılları arasında yapılan çalışmalarla ilgili açıklamada bulundu.
 
''2016 yılında 4 bin 179 adli olay meydana gelirken 2017 yılında 4 bin 22 adli olay meydana gelmiştir'' denilen açıklamada, güvenlik güçlerinin başarılı çalışmaları sonucu Bingöl'de adli olay sayısında gözle görülür azalma sağlandığı bildirildi.
 
Yapılan gayretli çalışmalar sonucunda şahsa ve mala karşı işlenen suçlarda aydınlatma oranının 2016 yılında yüzde 77 iken 2017 yılında yüzde 90 oranına çıkartıldığı ifade edilen açıklamada, ''Bu kapsamda 2017 yılında ilimizde;
Hırsızlık olaylarında 131 şüpheli şahıs yakalanmış bunlardan 45 şahıs tutuklanmış, 55 şahıs Adli Kontrol Kararı ile 31 şahıs Cumhuriyet Başsavcılığından serbest bırakılmıştır. Aydınlatılan hırsızlık olaylarında vatandaşlarımızın çalınan eşyalarının büyük çoğunluğu temin edilerek şikâyetçilere teslim edilmiştir. Hırsızlık olaylarında diğer illerde nüfus artış hızına bağlı olarak artma gözlenirken ilimizde azalma olduğu tespit edilmiştir. 
Ayrıca Cinayet-Gasp-Ahlak Kayıp Şahıslar Büro Amirliğimiz tarafından; Kasten Öldürme, Kasten Öldürmeye Teşebbüs, Yağma, Kişi Hürriyetinin Yoksun Kılma, Görevi Yaptırmamak İçin Direnme, Tehdit, Hakaret, Suç İşlemeye Tahrik, Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması, 6136 SKM, Çocuğun Cinsel İstismarı, Cinsel Taciz, Cinsel Saldırı, Ateşli Silahla İntihar, 7258 SKM” olayları ile ilgili olarak, 75 şüpheli şahıs yakalanmış, bu şahıslardan 17’ si tutuklanmış, 6 şüpheli şahıs hakkında adli kontrol verilmiş, 54 şüpheli şahıs ise serbest bırakılmıştır, yine bu olaylarla ilgili olarak görevlilerimizce, 5 adet tabanca, 2 adet kurusıkı tabanca, 3 adet av tüfeği, 10 adet bıçak ve ateşli silahlara ait mermilere elde edilmiştir. Ayrıca İlimizde 2017 yılı içerisinde toplamda 97 kayıp şahıstan, 89 şahıs bulunmuş 8 kayıp şahsın ise aranmasına devam edilmektedir. Kamu düzeninin sağlanması vatandaşımızın huzur, güvenini sağlamaya yönelik çalışmalarımız aralıksız ve taviz devam etmektedir'' ifadelerine yer verildi.

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-