TÜGVA Bingöl İl Temsilciliğinden "Bir kan kardeşin olsun" kan bağışı etkinliği
Türkiye Gençlik Vakfı Bingöl İl Teumsilciliği Dörtyol’da kurulan Kızılay Kan Bağışı Merkezine kan bağışında bulundu.
TÜGVA Bingöl İl Temsilciliğinden

Türkiye Gençlik Vakfı Bingöl İl Temsilciliği Bingöl Merkez Dörtyol Saat kulesi önünde  kurulan Kızılay Kan Bağışı Merkezine kan bağışında bulundu.

TÜGVA Bingöl İl temsilciliğinin, çağrısı üzerine kan vermeye gelen çok sayıda genç Dörtyol saat kulesi önünde toplanarak kan bağışı etkinliği gerçekleştirildi.

Kan bağışı hakkında açıklama yapan TUGVA,  Bingöl İl Temsilcisi Muhammed Arpacık, “Koronavirüs salgını ile mücadelede alınan tedbirlerden ötürü KIZILAY KAN stoklarının hızla azalmakta olduğunu öğrendik.TÜGVA Genel Başkanımız Sn.Enes Eminoğlu’nun çağrısına uyarak bizlerde Tügva Bingöl Teşkilatımız ve gönüllü üyelerimizle “Bir Kan Kardeşin Olsun” diyerek her hafta düzenli kan alması gereken talesemi hastaları, lösemi hastaları, kanser hastaları, diyaliz hastaları ile acil olarak yapılması gereken ameliyatlar için kan ve kan ürünleri ihtiyacını karşılamak için bugün burada toplandık. Peygamberimiz (sav) bir hadisi şeriflerinde “İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır buyuruyor.” Efendimizin bu hadisi ışığında hastalarımızın mağduriyet yaşamaması için hepimizin desteğine ihtiyacı var. Bizim 15 dakikamız bir başkasına ömür olabilir.Unutmayalım ki bu kan bize veya yakinlarimizdan birine lazım olabilir.Duyarlılıklarından ötürü Genç kardeşlerimize teşekkür ediyorum.” dedi. 

Kızılay Kan Bağışı görevlisi Yunus Küçükkaya TÜGVA'nın çağrısı üzerine çok sayıda  genç kardeşimizin kan bağışında bulunduğunu söyledi. 

Ayrıca, Geçleri kan vermeye teşvik eden TÜGVA Bingöl  İl temsilcisi Muhammed Arpacık’a ve yönetim kurulu üyesi İdris Araboğa'ya bronz madalya verildi.(Bingöl Basın)








Kategori: Sağlık & Yaşam
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-