"Askıda İyilik"

Son dönemlerde  Bingöl’de  uğradığımız  kimi  işyerlerinde gördüğümüz bazı uygulamalar kalbimize serin bir yel gibi dokunuyor.

 

Daha önce bazı fırınlarda gördüğümüz "Askıda Ekmek" uygulamasının bir benzerinide Bingöl’de bulunan Oses Çiğköfte Salonu yaptı. "Askıda Dürüm" adıyla bu uygulamayı hayata geçirerek bu iyilik halkasını biraz daha genişletmiş oldular. Çiğköfte salonu yetkilisi Yunus Çağlayan uygulamayla ilgili şunları söyledi; "Bu hayırlı işi  iki hafta önce başlattık, Bingöl’de muhtaç durumda olan bir çok insan var, bu uygulamayla hayırseverler ile fakirler arasında köprü vazifesi görüyoruz" dedi.

Çağlayan daha sonra askıda dürüm uygulamasının içeriğiyle ilgili şunları ilave etti: "Uygulamamıza katkı sunmak isteyenler bir dürümün parasını bize bırakıyorlar, bizde ihtiyaç sahipleri geldiğinde dürümleri kendilerine ücretsiz olarak veriyoruz’’ dedi.

"Yarım  hurma ile de olsa kendinizi ateşten koruyun’’ diyen peygamberin ümmeti, bu fermana kulak vererek cennetin kapılarını aralıyor. Umarız bu ve benzeri uygulamalar tüm sektörlerde uygulanmaya konularak zenginler ile  fakirler arasındaki muhabbeti pekiştirip toplumsal barışa ve sevgiye de  katkı sunar.

İbrahim BULDAG/BİNGÖL BASIN

 

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-