Genç ilçesinde bir mezra heyelan nedeniyle boşaltıldı
Genç ilçesine bağlı Binekli köyüne balı Kılıçlı mezrasında yaşanan heyelan nedeniyle evlerde çatlaklar oluştu. 4 Haneli mezra, tedbir amaçlı boşaltıldı.
Genç ilçesinde bir mezra heyelan nedeniyle boşaltıldı

Genç ilçesi Binekli köyüne bağlı Kılıçlı mezrasında heyelan meydana geldi.

Heyelanın ardından bölgede derin yarıklar oluşurken çok sayıda evde ise çatlaklar oluştu. Yaşanan olayın ardından Bingöl AFAD, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri ile Genç Kaymakamlığına bağlı ekipler olay mahallinde tespit ve incelemelerde bulundu.

Bölgede yaşanan heyelanın köyün toprak olan sulama kanalından kaynaklanabileceği düşünülüyor.
Ekipler yaptıkları hasar tespit ve incelemelerin ardından bölgeden ayrıldı.

Mezra sakinleri; ‘devletimizden yardım bekliyoruz’

Yaşanan heyelandan dolayı büyük korku ve panik yaşadıklarını belirten mezra sakinleri, canlarına bir şey olmamasına sevindiklerini ancak evlerinden olmalarından dolayı da üzüntü yaşadıklarını belirtti. Mezra sakinleri, : “Mezramızda şimdiye kadar hiçbir şekilde heyelan yaşanmadı. O gece yaşadığımız olayda büyük korku yaşadık. Şükürler olsun ki canımıza bir şey olmadı. Ama evimizden barkımızdan olduk. Yetkililer ertesi gün buraya gelip gerekli incelemeleri yaptılar ve evlerimize girmememiz konusunda uyardılar. Hayvanlarımız ile birlikte dışarıda kaldık. Yetkililerden yardım yapılmasını bekliyoruz."(Gencin Sesii Gazetesi)

Kategori: Genç
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-