"İl Pandemi Kurulu" toplantısında alınan önemli kararlar
Koronavirüs (Covid-19) salgınının yayılmasını önlemek amacıyla alınan tedbirleri görüşmek üzere Vali Kadir Ekinci Başkanlığında "İl Pandemi Kurulu" toplantısı yapıldı.

Toplantıda il genelinde “maske takma zorunluluğu” kararı alındı.

Bingöl Üniversitesi Senato Toplantı Salonunda yapılan toplantıya VaKadir Ekinci’nin yanı sıra 49. Komando Tugay Komutan V. T. Albay Ali Olcay Küçüktepe, Belediye Başkan V. M. Sait Kolak, Vali Yardımcıları Fatih Kaya ve Ali İhsan Başak, Bingöl Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Hasan Çiftçi, kamu kurum ve kuruluş amirleri, sivil toplum kuruluşları ve sağlık birim sorumluları katıldı. 

Toplantı İl Sağlık Müdürü M. Emin Gündoğdu tarafından, ilimizdeki pandemi vakaları ve alınan tedbirler kapsamındaki sunum ile başladı. Sunumda ilimizdeki aktif vaka ve yerleşim yeri bilgileri, toplam pozitif vaka ve vefat sayıları, vakalara ait yaş ve cinsiyet oranları, olgulara ait zaman çizelgesi, test yapılan sağlık personeli sayısı, il geneli filyasyon oranı ve İl Sağlık Müdürlüğünce dağıtılan koruyucu ekipmanlar gibi konularda bilgi paylaşımında bulunuldu.

 Sunumun ardından COVİD-19 salgınının önlenmesi adına alınan tedbirler konusunda İl Pandemi Kurulu Üyelerinden bilgiler alınarak, görüş ve önerilerine yer verildi; bundan sonraki süreç ile ilgili alınacak tedbirler üzerinde duruldu.

Sunumun ardından aşağıdaki gündem maddeleri görüşüldü.

 Gündem konuları:

İl genelinde “Maske Takma Zorunluluğu” getirilmesi,

2- Alınan kararların gözden geçirilmesi ve tedbir kararlarının uygulanması.

3- Sosyal mesafe kuralına uyumun takibi, denetimi ve teşviki ile ilgili hususlar,

4- Kurumlarda maske takma kuralının takip ve denetimi,

5- Pozitif vaka olan ev, apartman, site, köy girişlerine pozitif vaka bulunmaktadır levhası konulması.

6- Genel Durum Değerlendirilmesi.

 Son olarak yaptığı değerlendirmede Vali Ekinci şunları söyledi:

 Salgının ilk gününden bu yana, toplum sağlığı açısından oluşan riski yönetebilmek, sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak sosyal izolasyonu tesis etmek amacıyla; Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun tavsiyeleri ve Bakanlıklarımızın genelgeleri doğrultusunda İl Hıfzıssıhha, İl Pandemi ve İl İdare Kurulumuzca birçok karar alıp uyguladık, uygulamaya devam ediyoruz.

        Sağlıktaki güçlü altyapımız ve vatandaşlarımızın da desteğiyle ilimizde salgınla mücadelede önemli mesafeler kat ettik. Bu süreçte farklı etkinlikler ve yöntemlerle vatandaşlarımızı bilgilendirip, risklere karşı uyarmaya çalıştık. Haziran ayı ile birlikte devletimiz, bazı kısıtlamaları kaldırarak “yeni kontrollü sosyal hayat”a geçiş sürecini başlattı. Bu süreçte tedbirleri elden bırakmadan maske-mesafe ve temizliğin önemli olduğunu her daim vurguladık.

        Ancak son zamanlarda ülkemizde ve ilimizde vaka sayılarında yaşanan dalgalanmalar tehlikenin geçmediğini, tedbirlerin bütün ciddiyetiyle uygulanması gerektiğini göstermektedir.

        Bu nedenle Pandemiye karşı çok yönlü mücadelemiz devam ediyor. Çünkü virüsün yayılma hızı aynen devam ediyor. Tehlikenin geçmediğini ve yanı başımızda durduğunu unutmamalıyız. Daima söylediğimiz gibi virüsün yayılma hızı ve etkisi alacağımız tedbirlere bağlıdır. bu tedbirleri de maske, mesafe ve hijyen şeklinde özetliyoruz.

        Bugünkü toplantımızda ilimizdeki vaka durumlarını, vaka artışlarının olduğu yerlerde artış sebeplerini, yoğun bakım kapasitelerini ve filyasyon oranlarını ele aldık. Kurul üyelerimizle birlikte Koronavirüse karşı yapılması gereken yeni çalışmalar için değerlendirmelerimizi yaptık ve bu kapsamda 2 Temmuz’dan itibaren il genelinde ‘maske takma zorunluluğu’ kararını aldık.

 Başta bugüne kadar aldığımız tedbirlere uyan vatandaşlarımız olmak üzere,  sürece katkı sağlayan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Değerli hemşehrilerimizin bu kurala da harfiyen uyacaklarına, hem kendilerinin hem de diğer insanların sağlığını tehdit eden davranışlardan uzak duracaklarına inancım tamdır. İnşallah maske takma zorunluluğu ilimizde en güzel şekilde uygulanacak ve hepimizin sağlığı ve huzuru adına güzel dönütler alınacaktır.

 Alınan tedbirler konusunda çaba gösteren tüm arkadaşlarıma, resmi ve sivil kurumlarımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, hepinize iyi çalışmalar diliyorum."




Kategori: Sağlık & Yaşam
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-