Bingöl Üniversitesi, bölgeye hitap eden ve bölgenin kalkınmasını sağlayacak çalışmalar yürütmeye devam ediyor. Bölgenin ekonomik alt yapısının dinamiklerini oluşturan tarım ve hayvancılık alanında da çalışmalar yürüten Bingöl Üniversitesi; Gıda Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu’nun kurulmasıyla bu alandaki çalışmaları daha da hızlandıracak.
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, 2020 yılı içerisinde kurulan Gıda Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulunun hızlı bir gelişim süreci geçirdiğini belirtti. Rektör Çapak, “Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde bulunan Arıcılık, Bahçe Tarımı, Laborant ve Veteriner Sağlık, Süt ve Ürünleri Teknolojisi, Tarla Bitkileri, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programlarını Gıda Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokuluna aktardık. Bir de Genç Meslek Yüksekokulu Organik Tarım Programını yeni meslek yüksekokulumuza aktardık.” dedi.
4 yeni programın açılması YÖK tarafından onaylandı
Ayrıca, aynı meslek yüksekokulu için YÖK’ten talep ettikleri dört yeni programın onaylandığını ifade eden Prof. Dr. Çapak, “Sulama Teknolojisi Programı, Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programı, Gıda Teknolojisi Programı, Üretimde Kalite Kontrol Programı ile de yeni meslek yüksekokulumuza 4 yeni program daha kazandırdık. Bu programlar ve bölümlerin hepsi hem ilimiz için hem de ülkemiz için son derece önemli programlardır. Meslek yüksekokulumuza kattığımız bu önlisans programları, Bingöl için çok önemli bir yatırım olan SÜTAŞ ile tarım ve hayvancılık sektöründeki ara elaman ihtiyacını da karşılamış olacak. Bölgesel kalkınma açısından çok önemli olan bu alanlar için kalifiye ara eleman ihtiyacının karşılanması, yüksekokulumuzun şehrimize katacaklarını da şimdiden gösteriyor. Şehrimizin tarımsal hayatını olumlu yönde etkileyecek güzel programlar da var. İlimize ve ülkemize hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.