Hac kuraları 1 Şubat'ta çekilecek
Hac kuraları 1 Şubat'ta çekilecek

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) tarafından il ve ilçe müftülüklerine gönderilen yazıda, bu yılki hac kuralarının 1 Şubat'ta çekileceği belirtildi. Kurada ismi çıkan hacı adayları dini vazifelerini yapmaya hak kazanacak.

Dini vazifelerini yerine getirip hacı olmak amacıyla yaptıkları başvurunun kurasını heyecanla bekleyen hacı adayları, Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan yapılacak açıklamayı bekliyordu. Beklenen açıklama Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayınlandı.

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Enver Günenç imzalı açıklamaya göre, 2018 yılı hac kuraları 1 Şubat 2018 Pazartesi saat 11.00'de çekilecek, kesin hac kayıtları ise 5-16 Şubat 2018 tarihlerinde yapılacak.

Açıklamada, kuraların Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu’nda çekileceği duyuruldu.

Kayıt süresi sonunda il bazında kontenjanların dolmaması halinde ek kayıtların 22 Şubat-2 Mart 2018 tarihleri arasında yapılmasına karar verildi.

Kura sonuçlarına Diyanet İşleri Başkanlığının http://hac.diyanet.gov.tr adresinden ulaşabilecek. Hac kuraları TRT Diyanet'ten canlı verilecek.

Kurada, ismi çıkan hacı adayları dini vazifelerini yapmaya hak kazanacak. Hacı adayları kurada isimlerinin çıkmasını ve hac görevlerini yerine getirmeyi bekliyor.

HAC KURASINA KİMLER KATILABİLECEK, KURA NASIL ÇEKİLECEK?

Hac vazifesi için ilk defa başvuran adaylar ve daha önce başvurup ismi kurada çıkmayan adayların tamamı 2018 hac kuralarında yer alacak. Hac kurası halka açık bir şekilde ve bilgisayar ortamında yapılacak. Kuranın ilk kısmı canlı olarak yayınlanacak, hacı adayları canlı yayında isimlerini ekranlardan takip edebilecek. Daha önceki senelerde başvurup isimleri çıkmayan hacı adaylarının mağduriyetini gidermek adına uygulanan katsayılı kura sistemi bu yılda kurada yer alacak. Daha önceki senelerde bir veya birden fazla kez başvurup ismi kurada çıkmayan hacı adaylarının isimleri, ilk kez başvuran adaylara oranla daha fazla kurada çıkacak.

Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-