Kayak keyfi çileye dönüştü
.
Kayak keyfi çileye dönüştü

 Bingöl'de kayak tesislerine gelenler, araçlarını park edecek bir yer olmadığını belirtip, saatlerce yolda mahsur kaldıklarını söylediler.

 

 Bingöl Hesarek Kayak Tesislerine gelenlerin oluşturduğu yoğunluk nedeniyle araçlarını park edecek yer hususunda sorun yaşayanlar, durumdan şikâyet ediyorlar.

 Tek geliş ve gidişli olan yolun her iki tarafına da araçlarını park edenler, yaklaşık 3 kilometrelik araç kuyruğunun oluşması nedeniyle saatlerce yolda kaldıklarını belirttiler.

 Genç ilçesinden ailesiyle birlikte kayak tesislerine gelen Adil Ölbaş, çoluk çocuğuyla buraya geldiğini ancak araç parkı noktasında sorun yaşadıklarını söyledi.

 Ölbaş, "Burada mahsur kaldık. En az 2 kilometre boyunca araçlar yolu tıkamış durumda. Burada telefon çekmiyor, yetkililere ulaşamıyoruz. Gelen araçların düzenli olarak park yapmaları için birilerinin burada görevlendirilmesi lazım. Burada park yeri olmadığı için gelenler araçlarını iki taraflı park edip gitmiş. Burada araç parkı büyük bir ihtiyaç." dedi.

"İnsanların bu şekilde mağdur olması hoş bir durum değil"

 Kayak tesislerindeki park sorununa çözüm bulunmasını isteyen Osman Yusufoğlu, şunları söyledi: "Burada güzel bir tesis yapıldı ama insanların bu şekilde mağdur olması hoş bir durum değil. Valilik ve Bingöl İl Özel İdaresinin bu sorunu çözmesi lazım. Artık önümüzdeki sezon bu park sorununa kalıcı olarak bir çare bulunması lazım."

"Burada bir görevli olması lazım"

 Abdullah Kına, tesislerde bir görevlinin, gelen araçlara ve insanlara yol göstermesi gerektiğini dile getirerek, "Kayak tesislerinde arkadaşlar olarak kaymaya geldik. Burada bir görevli olması lazım ki gelen araçlara, insanlara bir yol göstersin. Farz edin ki burada birinin ayağı kırıldı. Hastaneye nasıl gidecek? Bu dağ başında bir park yeri olmaz mı? Buraya gelen insanlar şu an mağduriyet yaşıyor." ifadelerini kullandı.

 Merkeze bağlı Elmalı köyünden gelen Selahattin Yusufoğlu, "Burada kaydık, şu an dönüyoruz. Hava soğuk olmasına rağmen çocuklarla 2 kilometre yürüyen aileler var. Burası geliş ve gidişli bir yol. Park yeri olmadığı için araçlar gelişli-gidişli park edilmiş. Bunun için çıkamıyoruz. En az 3 kilometre araç kuyruğu var, herkes beklemede. Her taraf düzlük olduğu için bir park yeri yapılabilir." şeklinde konuştu.

"Bir çay 5 TL ama park yerini ve vatandaşı düşünen yok"

 Elazığ'dan gelen Yusuf Caf, kayak keyfinin çileye döndüğünü belirterek, şöyle konuştu: "Buradaki sorun hiçbir yerde yok. Buradakiler sadece paraya odaklanmış. Bir çay 5 TL ama park yerini ve vatandaşı düşünen yok. Şu an ailece mahsur kaldık. Acil bir hasta olsa ne yapacağız? Yani her şey para değil. Elazığ, Diyarbakır, Malatya ve birçok yerden buraya kaymaya gelen kardeşlerimiz var. Bu anlayış hiçbir yerde yok. Sadece orada durup, fiş kesiyorlar. Her şey sadece fiş değil. Eğlenmeye, çocuklarımızla zamanımızı değerlendirmeye geldik. Burada hizmet adına çok eksiklikler var. Önümüzde 4 kilometrelik tıkanmış, kapalı yol var. 2 saattir buradayız, birçok planımız var. Hepsi altüst oldu. Bu eziyeti çektirmeye kimsenin hakkı yok."

 Merkeze bağlı Dikme köyünden gelen bir vatandaş, "Şu an birinin ayağı kırılsa ya da hasta olsa nasıl buradan hastaneye götürülür? 3 kilometrelik araç kuyruğu var. Yetkililerin bu konuda önlem almaları gerekir." dedi.

"Bazı aileler 3 saat burada mahsur kalmış"

 Merkeze bağlı Çevrimpınar köyünden gelen başka bir vatandaş ise "Kayak tesislerinde en büyük sorun, araç park yerinin olmamasıdır. Burada araç park yeri olmadığı için kayak tesislerine gelen bütün araçlar yolu çift taraflı park ederek tıkamış. Bazı aileler burada 3 saat mahsur kalmış, bir yere gidemiyorlar. Geçen yıldan beri park sorunu var ve daha çözülmedi. Şu an çoluk çocuk perişan durumda. Trilyonluk güzel bir tesis yapılmış ama araç park sorunu insanları mağdur ediyor. Büyük bir araç kuyruğu var. 3 kilometre yürüdük ancak kayak pistine kavuşabildik." ifadelerini kullandı. 

(İLKHA)

 

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-