Başkan ‘açık’ deyince görüntüyle cevap verdi
Başkan ‘açık’ deyince görüntüyle cevap verdi

Kültür Parkına her yıl kış aylarında olduğu gibi bu yıl da kilit vuruldu. Bir vatandaş, Kültür Parkı kapılarına kilit vurulmasına, çektiği video ile tepki gösterdi.

Vedat Metin adlı vatandaş, Cumartesi günü saat 15.00 sıralarında çektiği videoda, “Kültür Parkı içerisinde Bingöl Belediyesi tarafından engelli araçları için şarj istasyonu kurul muş. Ancak engelliler araçlarını burada şarj edemiyorlar. Sebebi de kapıya vurulan kilit” dedi.

Parkın kapılarına kilit vurularak kapatıldığını belirten Metin, “Parkın içerisinde tek bir insan yok. Yaklaşık 20 gün önce buranın görüntüsünü çekip Bingöl Belediye Başkanına whatsapp’tan gönderdim. Kendileriyle de görüşüp böyle bir sıkıntının olduğunu ve bunun çözülmesi gerektiğini söyledim.B aşkan bana dedi ki, “sabah 8’de çekmişsin, o saatte çektiğin için kapalı ama gün içerisinde açıktır.” Ben de yıllarca bu parkın kapalı olduğunu, her kış boyunca aynı durumun yaşandığını, halkın parktan yararlanamadığını, insanların çocuklarını parka getiremediğini söyledim. Ancak başkan barkın açık olduğunu belirtti. Ertesi gün tekrar kendisini parkın kapalı olduğunu belirttim. Telefonlarıma cevap vermeyince whatsapp’tan görüntü göndererek gün içerisindeki herhangi bir saatte parkın açık olmadığını, Bingöl halkının parkı kullanamadığını söyledim” ifadelerini kullandı.

Belediye başkanına seslenen Metin, şunları söyledi:

“Bingöl halkı parkı kullanamıyor, engelli arkadaşlarımız şarj aletini kullanamıyor. Engelli arkadaşımızın arabasının aküsünün burada bittiğini düşünün içeri girip şarj edemiyor. Bir para verilmiş bu istasyon buraya kurulmuş, kış boyunca bu istasyon burada kalacak, çürümeye bırakılmış bir şarj istasyonu ile karşı karşıyayız. Hangi akıl, hangi zihniyetle kış ayında kilitli demirlerin arasına şarj aleti bırakılmış bunu sorgulamak bir vatandaş olarak görevim. Muhalefet olarak bunu söylemiyorum, bir sıkıntı varsa bunu sorgulamak ve cevap aramak zorundayım. Kendilerine bu konuyu arz ettiğimiz zaman konu çözülseydi bu aşamaya gelmezdi.”

Metin, “Bingöl Merkez kültür parkının içerisine engelli arkadaşlarımızın araçlarını şarj etmeleri için koyduğu istasyona engel çıkartan zihniyete, dur demek için ve bu  güzel havalarda oyun parkından mahrum kalan çocuklara bir nebze de olsa ses olabilmek için paylaştığımız bu videoyu Bingöl kamuoyunun takdirlerine bırakıyoruz” dedi.

Kaynak: Bingöl Kenthaber

Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-