Bingöllü hacı adayları kura heyecanı yaşıyor
.
Bingöllü hacı adayları kura heyecanı yaşıyor

Bingöl'den kutsal topraklara gitmek için kayıt başvurusu yapan 9 bin 234 hacı adayı kura heyecanı yaşıyor.

Türkiye genelinde bu yıl hacca gidecekler için kura çekimi yapılırken, Bingöl’de 2008 yılından bu yana yeni kayıt yapanlarla birlikte 9 bin 234 hacı adayı heyecanla kura sonucunu bekliyor. Yapılacak kura sonucunda 350 kişi hacca gidecek.  

Konuyla ilgili bilgi Bingöl İl Müftülüğünden yapılan açıklamada, il genelinde 2008 yılından bu yana kayıt yapan 9 bin 234 hacı adayından 350 kişinin bu yıl hacca gideceğini belirtildi. Açıklamada, "Bingöl’de geçen yıla kadar hac için ön kayıt yapan 7 bin 991 hacı adayımız vardı. Bunlara bu yıl itibarıyla ön kayıt yapan bin 243 hacı adayımız dâhil oldu. 2008 yılından bu yana yazılanların toplamı 9 bin 234 kişi bu yıl itibarıyla kuraya dâhil oldu." denildi.

"8 yıldır kuranın çıkmamasını bekliyorum"

Yıllardır aynı heyecanla kura çıkmasını beklediğini söyleyen hacı adaylarından Enver Vergi, “2011 yılından bu yana yazılmışım, 8 yıldır hac sırası gelmediği için bekliyoruz. Aynı heyecanı her yıl yaşıyoruz. Şu anda Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından hac kurası programını izlemek için burada bulunmaktayız. Bu vesileyle hac kurasının memleketimize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah bu yıl çıkar diye düşünüyorum.” dedi.

"Her yıl kura heyecanını yaşıyoruz"

Her yıl kura heyecanını yaşadıklarını söyleyen hacı adaylarından Saim Barasi de "Hacca gitmek için 7 yıldır kuranın bana çıkması için bekliyorum. Ben, eşim ve bazı akrabalar hacca gitmek için ismimizi yazmışız, ismimizin kurada çıkmasını bekliyoruz. Şu an kura çekimi var heyecanlıyız. Her yıl kura heyecanını yaşıyoruz, çıkmayınca üzülerek geri dönüyoruz. Allah tüm Müslümanlara ve bizlere nasip etsin.” ifadelerini kullandı.

Hacı adaylarından Muhittin Bozkur ise şunları söyledi: “2008 yılından beri bekliyorum. Şu an kura çekiliyor heyecanlıyız, bekliyoruz bir türlü çıkmıyor. Eşimle beraber yazıldık hâlen çıkmadı. Daha önce hacca gidenler kura çıkıyor ama bize hâlen çıkmadı. Başka yolla tenezzül etseydik, yurt dışından başvursaydık çıkardı ama yapmadık. Hayırlısı Allah’tan olsun.”

Kura sonuçlarının takip etmek için geldiğini söyleyen Mehmet Buğrahan da 8 yıldır hac sırasının gelmesini beklediğini söyleyerek, bugünkü kurada isimlerini çıkmasını temenni ettiğini ifade etti.

Türkiye’de 2 milyon 120 bin 967 hacı adayının heyecanla beklediği ve 80 bin kişinin kutsal topraklara gitmeye hak kazanacak hac kuralarının sonuçlarını isteyen bu gece saat 21.00’den itibaren ulaşılabilecek. 

(İLKHA)  

 

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-