Öğrencilere süt dağıtıldı
Öğrencilere süt dağıtıldı

Bingöl'de, "Okul Sütü Programı" kapsamında öğrencilere süt dağıtılmaya başlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanan Okul Sütü Programı çerçevesinde, kentte hafta içi 3 gün, 22 bin öğrenciye süt dağıtılacak. Bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin’in katılımıyla Merkez Serkan Akyaz İlkokulunda süt dağıtımı yapıldı.

Engin, burada yaptığı açıklamada, Okul Sütü Programı'nın çocukların sağlıklı eğitim alabilmeleri, sağlıklı beslenmesi için çok güzel bir kampanya olduğunu söyledi. Bunun süt içme alışkanlığının geliştirilmesi ve yerleştirilmesi açısından son derece önemli bir uygulama olduğunu belirten Engin, "Bu sene ki hedefimiz çok büyük. Sene sonuna kadar haftanın 3 günü 22 bin öğrenciye süt dağıtacağız" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürümüz Kadri Engin, Bingöl'de Okul Sütü Programı'ndan 22 bin öğrencinin yararlanacağını kaydetti.

Engin, "Geçen sene de velilerimizin büyük kabulüyle süt dağıtımını gerçekleştirdik. Hemen hemen bütün ilçelerimizde dağıtıldı. Bu uygulamadan öğrencilerimiz de velilerimiz de son derece memnun. Çocuklar alışkanlıklarını bu yaşlarda kazanır. İnşallah bu uygulama ile çocuklarımız süt içme alışkanlığını kazanır ve devam ettirirler" diye konuştu.

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-