Seçmeli ders tercih süresi 15 Şubat'ta sona erecek
Seçmeli ders tercih süresi 15 Şubat'ta sona erecek

Ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin seçmeli dersleri için tercih süresi 15 Şubat'ta sona erecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında ortaöğretim kurumlarındaki seçmeli derslerin belirlenmesine yönelik illere yazı gönderilmişti.

Buna göre, okul yönetimi en fazla 10 farklı seçmeli ders belirleyecek. Bu dersler, ikinci dönemin ilk haftasında e-okul üzerinden ilan edilecek.

Ders seçimi, ikinci dönemin ikinci ve üçüncü haftalarında, öğrencilerin isteğine göre yapılarak, e-okul sistemine işlenecek.

Ayrıca, seçmeli dersler için tercih süresinin 15 Şubat'ta sona ereceği öğrenildi.

Uzmanlardan seçmeli ders çağrısı

Uzmanlar, okullarda seçmeli ders tercih süresinin 15 Şubat'ta sona ereceğini anımsatarak, tercihlerin yapılması için çağrıda bulundu.

Öğrencilerin manevi bağlamı konusunda, temel dini bilgiler, Kur’an-ı Kerim ve Siyer derslerinin seçilmesi konusunda ihmal edilmemesi konusunda uyarıda bulunan uzmanlar, Zazaca ve Kurmanca konusunda da ihmallerin yapılmamasını istedi.

“Zazaca ve Kurmanca konuşulan yerlerde bu derslerin seçilmesi için duyarlı olalım” diyen uzmanlar, tercihlerin yapılması için süre dolunmadan biran önce yapılması tavsiyesinde bulundu.

Kategori: Eğitim
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-