Bingöl’de Koronavirüs Denetimleri Yapıldı
İçişleri Bakanlığı’nın 81 ile gönderdiği "Kovid-19 Tedbirleri Kapsamında 10 Eylül 2020 Denetimleri" konulu genelgeye bağlı olarak Tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak gerçekleştirilen uygulamalar doğrultusunda Bingöl’de de Vali Kadir Ekinci yönetim ve koordinasyonunda denetimler gerçekleştirildi.
Bingöl’de Koronavirüs Denetimleri Yapıldı

Merkez Kültür Caddesi ve Genç Caddesinde denetimlere katılan Vali Kadir Ekinci, işletmelerde maske kullanımı, sosyal mesafe kuralı ve temizlik kurallarına uyulup uyulmadığını yerinde denetledi.

Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de pazarlar, işyerleri, marketler, toplu taşıma, yollar, alışveriş alanları, lokantalar, kafeteryalar, ticari taksiler ve tüm yaşam alanlarında sıkı denetimlerle vatandaşlarımızın yeni normale riayet etmesi noktasında uygulamalar gerçekleştirildi.

Denetim sonrasında açıklamalarda bulunan Vali Ekinci, şunları söyled:

“81 il ve ilçelerimizde uzun zamandır sıkıntısını yaşadığımız koronavirüs ile ilgili tedbirleri yerinde görmek, vatandaşlarımızı uyarmak ve konuyla alakalı vatandaşlarımızda farkındalık oluşturmak amaçlı alandayız. Belediye Başkanımız, esnaf odası yetkilileri, emniyet ve jandarma, tüm birimlerimizle bundan sonra da alanda olmaya da devam edeceğiz.

Salgınla mücadelede en önemli konu maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymak, kalabalık ortamlardan uzak durmaktır. Dolayısıyla gördüğümüz vatandaşın, ziyaret ettiğimiz esnafın hem halini, hatırını soruyor, işlerinin nasıl gittiğini öğreniyor, hem de tedbirler konusunda özellikle hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Bingöllü kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Hakikaten Bingöl sokaklarında 7’den 70’e maskesiz kimseyi görmek mümkün değil. İnşallah bu tedbirleri sürekli kılacağız. Bunun için de tüm kurumlarımızla birlikte denetlemeye, uyarmaya ve bilgilendirmeye devam edeceğiz.” dedi.

Denetimlerde Vali Kadir Ekinci'ye Belediye Başkanı Erdal Arıkan, İl Emniyet Müdürü Ali Canbolat, İl Jandarma Komutanı J. Kıd. Albay Abdurrahman Başbuğ, Ticaret İl Müdürü Abdulvahab Tanık, TSO Başkan V. Selahattin Böçkün ile ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri eşlik ettiler.” 







Kategori: Sağlık & Yaşam
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-