Doğalgaz Şart...
.
Doğalgaz Şart...

Bingöl’de özellikle sabah ve akşam saatlerinde kalorifer sisteminde kullanılan kömürün salgıladığı duman, hem çevre kirlenmesine yol açarken hem de sağlığımız üzerinde olumsuz etkilere neden oluyor.

Sabah saatlerinde ev ve işyerlerini havalandırmak isteyen vatandaşlar ,kömürden salgılanan duman nedeniyle kapı ve pencerelerini açamaz durumdalar.

Bazı yerlerde kullanılan kalitesiz kömür ise daha  ağır kokular salgılaması nedeniyle, o bölgeden geçen vatandaşlar solunum yollarını kapatıp hızlıca uzaklaşıyorlar.

Yapılan araştırmalar kömür yanması sonucu ortaya çıkan atıkların, ağır metaller ve zehirli maddeler içerdiğinden hem insan sağlığına hem çevreye ciddi zararlar verdiğini ortaya koymuştur.

İnsanlarda akciğer hastalıklarından kalp hastalığa kadar bir çok hastalığa neden olan kömür dumanı; asit yağmurlarının yağması ve tatlı su kaynaklarının kirlenmesi gibi sonuçlarıyla da doğaya zarar vermektedir.

Bingöl’ün belli noktalarına verilen doğalgazın önümüzdeki süreçte ivedilikle diğer bölgelere verilmesiyle bahsettiğimiz sorunlarda bitmiş olacaktır.

Ömer Kişi / Bingöl Basın

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-