BÜ Kıraat Merkezinin açılışında Kur’an ziyafeti sunulacak
BÜ Kıraat Merkezinin açılışında Kur’an ziyafeti sunulacak

Bingöl Üniversitesi bünyesinde kurulan Kıraat İlmi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin açılışı Kur’an’a ve Kıraat İlmine gönlünü ve ömrünü vermiş önemli hocaların da katılımıyla gerçekleştirilecek.  Dünya Kur’an okuma birincisinin yanı sıra Türkiye’nin en iyi okuyucuları da açılışta Kur’an ziyafeti sunacak.

Bingöl Üniversitesinde eğitim vermeye başlayan Kıraat İlmi, Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin resmi açılışı 21 Şubat Çarşamba (Bugün) günü gerçekleştirilecek. Resmi Gazetenin 24 Nisan 2017 tarih ve 30047 sayılı nüshasında yayınlanan yönetmelikle kurulan Kıraat İlmi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin açılışına Reisü’l Kurra Mustafa Demirkan Hoca, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi İslami Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Hamdi Arslan Hoca, TİYEMDER Onursal Başkanı Selahattin Yazıcı konuşmacı olarak katılacak.

Aynı gün Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezinde ve 2016 yılı Dünya Kur’an okuma birincisi olan Eminönü Yeni Camii İmam Hatibi Ferruh Muştuer, Bıçakçı Alaattin Camii İmam Hatibi İsmail Kaya, Bafra Müftülüğü Din Görevlisi Cihan Kodal, KKTC Lefkoşa Hz. Ebubekir Camii İmam Hatibi Hakan Moral da okuyucu olarak katılacakları programımızda konuklara Kur’an ziyafeti sunacaklar.

Merkezin açılışı saat 13:00'da gerçekleştirilecek. Saat 14:30'da da Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezinde Kur'an ziyafeti sunulacak.

Programa bütün Bingöl halkı davet edildi.

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-